iPhone 15 ve iPhone 15 Plus boy gösterdi

iPhone 15

iPhone 15 ailesi dayanıklı, renkle işlenmiş arka cama ve konturlu kenarlara sahip göz alıcı bir tasarım, Dynamic Island, 2 kat Telefoto özellikli 48 MP Ana Kamera ve USB-C ile, iPhone büyük yeniliklere imza atıyor

6.1 inç ve 6.7 inç ekran boyutu seçenekleriyle sunulan iPhone 15 ve iPhone 15 Plus, önemli uyarılarla ve Canlı Etkinliklerle etkileşime girmenin yeni yolu olan Dynamic Island’a yer veriyor.
Bu şık deneyim; kullanıcıların Harita uygulamasında bir sonraki dönüşü görebilmesi ve müziği kolayca kontrol edebilmesi için akıcı bir şekilde genişliyor ve içeriğe uyum sağlıyor. Ayrıca üçüncü taraf uygulamalarının entegre edilmesiyle birlikte kullanıcılar yemek siparişleri, araç paylaşımı, maç skorları ve seyahat planları gibi birçok konuda gerçek zamanlı bilgi alabiliyor.

iPhone 15
Super Retina XDR ekran; içerik izlemek, Apple Fitness+ antrenmanlarını online takip etmek ve oyun oynamak için harika. Maksimum piksel parlaklığı HDR’da şimdi 1600 nite ulaşıyor. Böylece HDR fotoğraflar ve videolar her zamankinden de iyi görünüyor. Güneşli günlerde ise açık havadaki maksimum piksel parlaklığı 2000 nite kadar çıkıyor. Bu da bir önceki nesilden iki kat daha yüksek parlaklık demek.

iPhone 15

Güçlü Bir Kamera

48 MP Ana kamera; dört pikselli sensör ve hızlı otomatik netleme için yüzde 100 Focus Pixels ile en ince ayrıntıları yakalayıp net fotoğraflar ve videolar çekiyor. Bilişimsel fotoğraf teknolojilerinin gücüyle Ana kamera, kullanıcılara varsayılan olarak yeni 24 MP süper yüksek çözünürlük sunuyor ve inanılmaz görüntü kalitesini depolamaya ve paylaşıma uygun kullanışlı bir dosya boyutuna sığdırıyor.
Akıllı donanım ve yazılım entegrasyonu sayesinde, ekstra 2 kat Telefoto seçeneği kullanıcılara bir iPhone’daki çift kamera sisteminde ilk kez 0,5 kat, 1 kat ve 2 kat olmak üzere optik kalitede üç ayrı zoom seviyesi sunuyor.

Yeni 48 MP Ana kamera olağanüstü görüntü kalitesi ve ayrıntılarla etkileyici fotoğraflar çekiyor.

iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’taki yeni nesil portreler daha keskin ayrıntılar, daha canlı renkler ve loş ışıkta daha gelişmiş performans sunuyor. Kullanıcılar şimdi ilk kez, Portre moduna geçmeden de portreler çekebiliyor.
iPhone, kadrajda bir insan, köpek veya kedi olduğunda veya kullanıcı görüntüyü netlemek için ekrana dokunduğunda derinlik bilgisini otomatik olarak topluyor.

iPhone 15

A16 Bionic

Hızlı ve verimli A16 Bionic çip kanıtlanmış performansını iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’a taşıyor. Dynamic Island, bilişimsel fotoğraf teknolojileriyle gelen özellikler ve daha fazlası bu performanstan güç alıyor. Yüzde 20 daha az güç kullanan iki adet yüksek performans çekirdeğine ve dört adet yüksek verimlilik çekirdeğine sahip 6 çekirdekli CPU, bir önceki nesilden daha da hızlı. Böylece hem yoğun görevlerin üstesinden daha kolay gelebiliyor hem de olağanüstü pil ömrü sunuyor. Yüzde 50 daha fazla bellek bant genişliğine sahip 5 çekirdekli GPU, online video izlerken ve oyun oynarken akıcı grafikler sunuyor.

Yeni 16 çekirdekli Neural Engine saniyede yaklaşık 17 trilyon işlem yapabiliyor. Bu da iOS 17’deki Canlı Sesli Mesaj dökümleri gibi özellikler ve üçüncü taraf uygulama deneyimleri için çok daha hızlı yapay öğrenme işlemleri yapılmasını mümkün kılıyor. Aynı zamanda, gizlilik ve güvenlik için kritik önem taşıyan özellikler de Secure Enclave ile koruma altına alınıyor.
5 çekirdekli GPU’ya sahip A16 Bionic, online video izlerken ve oyun oynarken akıcı grafikler sunuyor. Bunu yaparken de gizlilik yerleşik bir şekilde inanılmaz bilişimsel fotoğraf teknolojilerine ve Dynamic Island’a güç veriyor.

iPhone 15

Güçlü Bağlantı Özellikleri

iPhone 15 serisi; şarj etmek, kalabalık yerlerde arkadaşları bulmak ve seyahat sırasında bağlantıda kalmak için yeni ve kullanışlı yollar getiriyor. Her iki model de şimdi şarj ve veri aktarımı için tüm dünyada kabul edilen USB-C konnektör standardını kullanıyor. Böylece iPhone, Mac, iPad ve güncellenen AirPods Pro (2. nesil) tek bir kabloyla kolayca şarj edilebiliyor. Kullanıcılar ayrıca USB-C konnektörüyle iPhone’dan AirPods’u veya Apple Watch’u şarj edebiliyor.7 Her iki model de MagSafe ve yeni geliştirilecek Qi2 şarj aygıtlarıyla kablosuz şarja destek veriyor.

Elon Musk, beyin çipleri implantına başladı