iPhone 15 Pro fiziksel SIM kart yuvasından kurtulabilir

iphon 15

Apple, iPhone XS ve XS Max ile akıllı telefonlarında eSIM desteğini tanıtmış bu da kullanıcıların normal fiziksel SIM’in yanı sıra dijital SIM aracılığıyla cihazda ikinci ağ desteğine sahip olmalarını sağladı.

Şimdi, son gelen raporlara göre Apple önümüzdeki yıllarda iPhone’daki fiziksel SIM kart yuvasından kurtulmayı planlıyor. Rapora göre, 2023’te piyasaya sürülecek Apple iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde fiziksel SIM kart yuvası bulunmayabilir. Bunun yerine, cihazlar bağlantı için yalnızca eSIM kart desteğine sahip olacak. Ayrıca çift SIM işlevselliği sağlayan iki eSIM kart desteği olacağı söyleniyor.

2023 yılında piyasaya sürülecek olan Apple iPhone 15 Pro ve diğer modelleri hakkında teyitli bilgi almak için henüz çok erken, bu yüzden bu bilgiyi direkt kesin veya net dememiz doğru olmayacaktır.

iPhone 15 Pro

Bu bilgiler doğru çıksa bile şirketin yine de eSIM işlevinin kullanılamadığı bölgeler için fiziksel SIM kart yuvalı iPhone modelleri üretmesini bekliyoruz. Bundan önce, Apple’ın akıllı telefonlardan Lightning portunu kaldırmayı planladığı ve şirket fiziksel SIM kart yuvasından da kurtulursa, kusursuz bir tasarım için bir adım daha ileri gideceği ve su direncini artıracağı hakkında söylentiler vardı.

Şu anda, hepsi spekülasyon gibi görünüyor ve bu iddiaların hiçbirini destekleyecek somut bir kanıt yok. Bununla birlikte, Apple’ın bazı cesur kararlar alma konusunda bir sicili var, bu nedenle bu bilgilerin doğru çıkma olasılığı var. Şu an için yapabileceğimiz tek şey, önümüzdeki aylarda daha fazla ayrıntının ortaya çıkmasını beklemek.

Toyota C+Pod küresel pazardaki yerini alacak