iPhone 14 serisinin tamamı 120Hz yenileme hızı paneline sahip olacak

iphone 14

Eylül 2021’de Apple,120Hz yenileme hızı LTPO panelini taşıyan iPhone 13 serisini piyasaya sürdü, ancak iPhone 13 ve 13 Mini modelleri hala 60Hz yenileme hızında kaldı. Son gelen bilgilere göre iPhone 14 serisinin tamamı 120Hz yenileme hızı paneline sahip olacak.

MacRumors raporuna göre Analist Jeff Pu, tüm iPhone 14 modellerinin 120 Hz LTPO ProMotion ekrana sahip olacağını belirtti. Farkında olmayanlar için, Apple’ın ProMotion ekranı temelde uyarlanabilir yenileme hızı teknolojisinin adıdır. ProMotion, ekranda görüntülenen içeriğe bağlı olarak yenileme hızının 120Hz’den 10Hz’e değişmesine izin verir. Böylece statik bir web sitesi 10Hz yenileme hızında ve bir oyun 120Hz yenileme hızında oynanacaktır. Bu, gerekmediğinde ekranın yenileme hızını azaltarak pil tasarrufu sağlıyor.

iPhone 14 serisinin tamamı 120Hz yenileme hızı paneline sahip olacak

Daha önce Pu, iPhone 14Pro modellerinin 8 GB’lik artırılmış bir RAM’e sahip olacağını tahmin etmişti, ancak tedarik zinciri kaynaklarına dayanarak, şimdi dört iPhone 14 modelinin de maliyet nedeniyle 6 GB RAM ile donatılacağı tahmin ediliyor.

Bu, mevcut profesyonel modelleri düşündüğünüzde hiçbir şey ifade etmese de, standart iPhone 14 modelleri ve kesin olmayan iPhone 14max için 6GB RAM’e bir artışın yapılması umuluyor.

Önceki söylentiler, yaklaşmakta olan iPhone 14 Pro’nun öne bakan kamerayı barındırmak için daha geniş çentik yerine hap şeklinde bir ön kamera kesimine sahip olacağını da ima etmişti. Ancak daha sonraki bir rapor, iPhone Pro’da bir hap şeklinde kesik ve başka bir delikli kesik olmak üzere iki kesik olacağını belirtiyor. Bu kesiklerin ön kameranın yanı sıra Face ID sensörlerini barındırdığı söyleniyor. Ekranın yanı sıra iPhone 14Pro’nun ayrıca bir iPhone’daki en büyük çözünürlüklü sensör olacak 48MP ana kamera sensörüyle gelmesi bekleniyor.

OPPO Find X5 Pro teknik özellikleri açıklandı