iPhone 14 serisi, dosya aktarım hızları nedeniyle eleştiri yağmuruna tutuldu

iPhone 14 Pro

Apple’ın yeni amiral gemisi serisi iPhone 14, her gün yeni bir gelişmeyle gündeme gelmeye devam ederken, seri şimdi de dosya aktarım hızıyla adından bahsettiriyor.

iPhone 14 serisi, dosya aktarım hızları nedeniyle eleştiri yağmuruna tutuldu. Amerikalı teknoloji devi Apple, farklı ve kendine özel bir marka. Gerek akıllı telefonlarında kullandığı işletim sistemi, gerekse de yine bu telefonlarında yer verdiği veri aktarım portlarıyla rakiplerinden ayrılan Amerikalı teknoloji devi, büyük ihtimalle gelecek yıldan itibaren bu saydığımız ikinci niteliğini kaybederek tıpkı rakipleri gibi USB Type-C’ye geçiş yapacak.

iphone 14 pro 2

Üstelik, kendi iradesi dışında yasal düzenlemeler nedeniyle zorunlu olarak yapılacak olan bu değişikliğin iPhone kullanıcıları için de bir kurtuluş olabileceğini belirtelim.

iPhone 14 serisi, dosya aktarım hızları nedeniyle eleştiri yağmuruna tutuldu

iPhone 14 serisinin dağıtımına başlanmasıyla ortaya çıkan yeni verilere göre, Apple iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde bir kez daha USB 2.0 teknolojisiyle veri aktarımı yapabilen Lightning portunun kullanıldığı anlaşıldı. Üstelik şirket veri aktarım hızı 5 Gbps’ye kadar çıkabilen USB 3.0 teknolojisine birçok tablet modelinde yer vermişken, yeni akıllı telefon modellerinden bunu esirgemesi büyük tartışmalara neden oldu.

Apple, iPhone 14'ü etkileyen iOS16 hatasını düzeltti

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerine getirilen 48MP’lik kamera sayesinde en üst kalite olarak çekilen bir fotoğrafın 70MB’ın üzerinde boyutlanabildiği düşünüldüğünde, oldukça geride kalan bu veri aktarım teknolojisinin iPhone 14 Pro kullanıcılarını fazlaca zorlayacağı kesin.

iPhone 14 Pro

Ne diyelim umarım söylentiler doğru çıkar da, iPhone 15 ile birlikte Apple daha hızlı ve daha modern bir teknolojiye geçiş yapar.

HUAWEI, IFA 2022 ’den 15 ödülle döndü