iPhone 14 Qualcomm imzası taşıyor

iPhone 14 Pro kablosuz şarj sorunu yaşıyor

iPhone 14, iPhone 14 Plus, Pro ve iPhone 14 Pro Max, uydu bağlantısı üzerinden yeni bir Acil SOS özelliği içeriyor, böylece kullanıcılar hücresel ve Wi-Fi kapsama alanı dışındayken bile yardım alabilecek.

iPhone 14 Qualcomm imzası taşıyor. Bu hafta sonu bir Reuters raporu, uydu özelliklerinin telefonların içindeki bir Qualcomm X65 modem tarafından etkinleştirildiğini belirtti. Reuters’e yapılan bir Apple açıklaması ayrıca, Apple tarafından tasarlanan özel radyo frekansı bileşenlerinin ve yazılımının da uydu özelliğini mümkün kıldığını söyledi.

Qualcomm X65 modem, telefon görüşmeleri ve veriler için 5G hücresel bağlantının yanı sıra iPhone’un gökyüzündeki uydularla iletişim kurmasını sağlayan ‘bant n53’ü de mümkün kılıyor. Özellikle Apple, Globalstar tarafından yönetilen uydu altyapısıyla ortaklık kurmuş durumda.

Apple, iPhone 14'ü etkileyen iOS16 hatasını düzeltti

Kullanıcı bir Acil SOS araması başlattığında, ancak bir baz istasyonuna bağlanamadığında Uydu aracılığıyla Acil SOS kullanılabilir olacak. Bu durumda, telefon uyduya bağlanma ve bunun yerine kısa bir metin mesajı gönderme seçeneği sunacak. Kullanıcıların, özelliğin çalışması için gökyüzünü net bir şekilde görmesi gerekiyor; iOS, kullanıcıyı, cihazını ek yükü uydularla aynı hizaya getirmeye yönlendirecek.

iphone 14 pro

iPhone 14 Qualcomm imzası taşıyor

Yerel acil servisler metin tabanlı kanalları kullanabiliyorsa, iPhone bu mesajları doğrudan uydu bağlantısı aracılığıyla iletece. Değilse, Apple aktarma merkezleri SOS mesajını alacak ve sizin adınıza acil servisleri arayacak.

Bu hizmet Kasım ayından itibaren iki yıl boyunca ücretsiz olacak. Apple, bu ücretsiz süre dolduktan sonra uydu hizmeti için fiyatlandırma planlarını henüz açıklamadı. Ülkelerin kullanılabilirliği başlangıçta ABD ve Kanada ile sınırlı.

iphone 14 4

Apple’ın çip ekiplerinin, birincil hedef olarak güç verimliliği (daha uzun pil ömrü) ve birim maliyeti artırmak için telif ödemelerini azaltmak amacıyla Qualcomm parçalarını iPhone’dan tamamen çıkarmak amacıyla şu anda şirket içi bir 5G modem üzerinde çalıştığı açık bir sır. Bununla birlikte, bir modem yapmak inanılmaz derecede karmaşık ve birçok analist, Apple’ın başarılı olup olmayacağı konusunda şüpheci olmaya devam ediyor. Apple, A serisi ve M serisi SoC’ler için özel silikon yatırımlarının başarısını tekrarlamayı umuyor. Söylenti değirmeninin fikir birliği şu anda ilk Apple modemin 2024’te primetime için hazır olmasını bekliyor.

Snapdragon 8 Gen 2 özellikleri sızdırıldı