iPhone 14 kritik hata yüzünden can sıkıyor

iphone 14

Amerikalı teknoloji devi Apple tarafından geliştirilen ve bugüne kadar pek çok kişinin hayatını kurtaran kaza algılama özelliği, son zamanlarda fazlasıyla eleştirilir oldu.

iPhone 14 kritik hata yüzünden can sıkıyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte teknolojik cihazların işlevselliği de artmaya devam ediyor. Yeni özellik kimi zaman günlük yaşantının konforunu arttırmaya odaklanırken, kimi zaman da hayati derece önem taşıyan bir fonksiyon olarak karşımıza çıkabiliyor. İşte Apple tarafından geliştirilen ve iPhone 14 serisiyle birlikte kullanıma sunulan kaza algılama özelliği tam olarak bu türden bir yenilik.

Samsung ve iPhone

Amerikalı teknoloji devi tarafından geliştirilen bu özellik sayesinde, iPhone 14 veya Apple Watch Series (8, 2. Nesil SE ve Ultra) kullanıcıları bir kaza geçirdikleri ve gelen bildirime 10 saniye içerisinde yanıt vermedikleri durumda, cihaz otomatik olarak acil servis ekiplerine haber veriyor.

iPhone 14 Pro

iPhone 14 kritik hata yüzünden can sıkıyor

Bu da tabi ki kazazede için hayati bir yardım haline geliyor. Ancak bu senaryo şu ana kadar toplasanız bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda uygulanabildi. Öte yandan hatalı bildirimlerin ise haddi hesabı yok.

iphone 14

Amerikalı yetkililer, Apple ürünlerinden gelen hatalı bildirimler yüzünden çok fazla zaman kaybı yaşadıklarından şikayetçi. Üstelik kış sezonunun gelmesi, snowboard ve kaykay yapanların sayısının artması bu hatalı bildirimlerin de çoğalmasına neden oldu. Çünkü bu cihazlar çoğu kez atılan taklaları bir kaza olarak algılıyor. İşte şikayetlerin artması üzerine bir açıklama yapan Apple, hatalı bildirimlerle ilgili bu bildirimlerin yapıldığı kurumlardan bilgi toplanıldığını ve bu sorunun neden kaynaklandığının tespit edilerek yazılımsal dokunuşlarla çözüleceğini belirtti.

Windows’un bir sonraki sürümü yapay zekadan güç alacak