Apple 9 milyon dolar ceza aldı! Peki, neden?

Apple 1

Apple, iPhone’larda meydana gelen hata 53 yüzünden bugün tazminat ödemeye mahkum edildi. Peki, iPhone’daki hata 53 neden kaynaklanıyor ve Apple’a neden ceza verildi?

Cupertinolu teknoloji devi, geçtiğimiz yıllarda hata 53 kodu ile gündeme gelmişti. Touch ID‘ye sahip iPhone’lar yeni iOS güncellemesi ile birlikte parmak izi okumasında sorun yaşamıştı.

Hata 53 olarak adlandırılan Touch ID okumama sorunu için bugün sürpriz bir şekilde Cupertinolu deve ceza kesildi.

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu, bugün ilginç bir karar aldı. Touch ID destekli iPhone modelleri tamir edilirken, 3. parti parça kullanılmasından dolayı alınan hata 53 yüzünden Cupertinolu dev sorumlu tutuldu.

Apple’ın başı dertte!

Soruşturma sırasında; hata 53‘ten etkilenen en az 275 Avustralyalı müşteriye, iOS cihazlarının üçüncü taraf dükkanları tarafından tamir edilmesi durumunda artık Apple’ın sorunu olmadıklarını söylediği ortaya çıktı.

iPhone 3GS tekrar satışa çıkıyor!

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu başkanı Sarah Court, Avustralya Tüketici Yasası uyarınca, hatalı ürünlerin Apple tarafından yetkilendirilmemiş bir üçüncü taraf mağazası olsa bile onarım veya değiştirme ve muhtemelen iade hakkına sahip olduğunu söyledi.

Apple

Bu yüzden Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu, Cupertinolu devi tam 9 milyon dolar değerinde cezaya çarptırdı. Bu karardan önce Cupertinolu devin tam 5.000 Avustralyalı kullanıcısı ile iletişime geçtiği ve geri ödemelerin yapılması için uygun zemin oluşturduğu söyleniyor.

Şimdilik konu tatlıya bağlanmış gibi görünüyor. Umarız ileride teknik servis bölümünde bu tip olaylar yaşanmaz.