iPhone 13 Pro periskop kamerayla mı gelecek?

iPhone SE 2020

Gün geçmiyor ki iPhone 13 modelleriyle ilgili bir iddia daha ortaya atılmasın. Şimdi de iPhone 13 Pro modelinde periskop kamera olacağına dair bazı söylemler ortaya çıktı. İşte detaylar.

Apple’ın yeni nesil iPhone modellerini tanıtmasına en iyi ihtimalle 6 ay var. Fakat şimdiden iPhone 13 modellerine ilişkin pek çok söylenti duymaya başladık. Bu söylentilerden en klasik olan ise çentik kısmının tamamen inceleceği ya da küçüleceği yönünde olanlar. Bu söylentiler iPhone X‘ten beri olduğunu düşünürsek, çok da takılmamak gerektiğini söyleyebiliriz.

Asıl önemli olan söylentiler ise Apple’ın iPhone 13 ile kamera tarafında çığır açacağı iddiaları. Peki Apple gerçekten de kamera tarafında devrim yapmaya mı hazırlanıyor?

iPhone 13 Pro periskop kamerayla mı gelecek?

Apple’ın şu sıralar yeni iPhone modelleri üzerinde çalıştığını biliyoruz. Geçtiğimiz günlerde iPhone 13 modellerinde periskop kamera kullanılabileceğine ilişkin bazı iddialar ortaya atılmıştı. Bu iddialara Apple’a yakınlığıyla bilinen analist Ming Chi-Kuo’dan cevap geldi.

Kuo, Apple’ın periskop kameralara ilişkin bir çalışmasının olmadığını söyledi. Ünlü analist, iPhone 13 modellerinde periskop kamera kullanılmayacağını, bu teknolojinin iPhone modellerine gelmesi için 2023 yılını beklemek gerektiğini ifade etti.

Elbette Kuo’nun söylemlerini de kesin hükmünde kabul edemeyiz. Keza ünlü analist de geçmişte pek çok kere yanılmıştı. Dolayısıyla Kuo yok dedi diye iPhone 13 Pro’da periskop kamera kullanılmayacak değil. Bu konunun açıklık kazanması için biraz daha beklememiz gerekebilir.

Magic UI 4.0 güncellemesi 2 model için daha yayınlandı