iPhone 13 Pro kamera özelliğinde devrim yaratacak

iPhone 13 farklı bir şarj teknolojisiyle gelecek

Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 13 Pro kamera özelliği bakımından adeta bir devrim yaratacak. Apple, iPhone modellerinde değişikliğe gidiyor. Hadi gelin merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Akıllı telefon sektörünü net bir şekilde ikiye ayırmak gerekirse Android kullananlar ve iPhone modellerin olduğunu söyleyebiliriz. Android cihazlar her ne kadar birbirinden bağımsız gibi görünse bile aslında temelde aynı özellikleri kullanıyor. Mesela kamera konusunda neredeyse tüm Android cihazlar otomatik odaklanma tercih ediyor.

Onların aksine Apple bugüne kadar sabit odaklı lenslere ağırlık verdi. Böylece her iki platform arasında devasa bir fark ortaya çıkmış oldu. Üst düzey Android telefonların hemen hemen tamamı otomatik odaklama özelliğine sahipken iPhone cihazlarında bu özelliğin olmaması tepki çekiyordu. Apple sonunda önemli bir yenilik getirdi.

iPhone 13 Pro kamera özellikleri büyük dikkat çekecek

Apple tarafından kullanıcılara sunulacak bu yeni cihazda en fazla dikkat çeken detay otomatik odaklanma özelliği olacak. Ayrıca bu modelin ultra geniş açılı kamera ile geleceği söyleniyor. Böylece önceki iPhone modelleri ile kıyaslandığında cihazın çok daha farklı olacağı söylenebilir.

iPhone 13 Pro kamera

Apple tarafından geliştirilecek iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max ayrıca lens boyutları bakımından diğerlerine göre daha büyük olacak. Apple analistleri genel olarak lens boyutlarının büyütüleceği konusunda hemfikir. Ancak bu durum beraberinde bazı yeni tasarım detayları getirecek. Mesela iPhone kamera boyutlarını büyüttüğü için bataryada da büyümeye gidecek.

iPhone 13 modellerinden bazıları EEC tarafından onaylandı

Şirketin ince tasarım stratejisini beğenen kullanıcılar açıkçası bu durumdan pek hoşlanmayacak gibi görünüyor. Yine de bu konuda çok fazla abartıya kaçmayacağı tahmin ediliyor. Peki sizin yeni model ile ilgili beklentileriniz neler? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.