iPhone 13 etkinliğinde neler bekleniyor?

iPhone 13 etkinliğinde neler bekleniyor?

Apple’ın ilk sonbahar etkinliği, 14 Eylül Salı günü gerçekleşecek. Geçen yılki iPhone etkinliğinde olduğu gibi yeni seri hakkında tüm detayları etkinlikte öğreneceğiz.

Etkinlikte beklenen başka cihazlar daha var. Görünüşe göre Apple Watch ve AirPods, iPhone 13 kadar olmasa da oldukça ilgi çekecek. Etkinlikte en çok beklenen tabii ki iPhone 13 serisi. Söylentiler, iPhone 13’ün iPhone 12′ye çok benzeyeceğini, ancak tüm veya çoğu modelde muhtemelen daha küçük bir çentik ve yüksek yenileme hızına sahip ekranlara sahip olacağını gösteriyor. Hem Bloomberg hem de analist Ming-Chi Kuo yeni seri hakkında benzer fikirlere sahip. Yeni telefon donanımı ayrıca daha güçlü mıknatıslar, MagSafe için daha büyük bir şarj bobini, her zaman açık ekran ve muhtemelen yeni renkler ve daha az depolama seçeneği içerebilir. Yeni bir A serisi işlemci de doğal olarak bekleniyor.

yarın beni de alcak mısınız

Apple’ın iPhone’larının yıldızı kameralar da muhtemelen iPhone 13 ile bir yükseltme alacak. Ultra geniş kamera için geliştirilmiş performans, video kaydı için daha iyi optik yakınlaştırma, ProRes desteği ve video için Portre Modu’nu beklenenler arasında. Etkinlikte ayrıca beklenen bir diğer ürün ise gelişmiş sağlık özelliklerine sahip Apple Watch 7 Serisi. Apple Watch 7 serisi kapsamlı bir yeniden tasarım alacak. Bloomberg’e göre Apple’ın akıllı saatinin piyasaya sürülmesinden bu yana kullandığı yuvarlak gövdenin yerini daha düz ekranlar ve kenarlar alacak. Değişiklik, Apple’ın iPhone 11‘den iPhone 12‘ye yaptığı kaymaya benziyor diyebiliriz. Bloomberg raporlarına göre, söz konusu saatte daha hızlı bir işlemci ve daha büyük ekranlar, daha küçük çerçeveler yer alacak. Apple’ın kayışlarıyla bu yeni saatin uyumlu olup olmayacağı ise henüz belirsiz. Bloomberg’den Mark Gurman’a göre bu donanım değişiklikleri yeni saat yüzlerine izin verecek. Vücut ısısı ve kan şekeri takibiyle ilgili söylentilere rağmen, Apple bu eklemeleri gelecekteki modellere bırakabilir.

Mars’ta piramitler ortaya çıkmak üzere: Bilim insanları antik yaşam keşfetti