iPhone 12 mini şarj konusunda üzdü

iPhone 12 mini

iPhone 12 mini MagSafe şarj konusunda maalesef ki kullanıcılarını üzüyor. Mini model diğer modellere göre çok daha yavaş şarj oluyor.

iPhone 12 mini dünya genelinde 13 Kasım’a kadar resmi olarak satışa sunulmayacak. Ancak bugün Web’de MagSafe şarjı hakkında ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Bu verilerin kaynağı, Apple destek sayfasındaki yeni belgeler olması ile dikkat çekiyor.

iPhone 12 mini’de MagSafe şarj daha yavaş

Apple’ın belgelerine göre yeni iPhone 12 serisinin en küçük modeli 12W kablosuz şarj ile sınırlı olacak. Bu, daha büyük iPhone 12 modellerindeki 15W ile karşılaştırıldığında daha az olması ile dikkat çekiyor.

Apple’ın destek sayfası ayrıca iPhone 12’ye verilen gücün sıcaklık da dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlı olarak değişeceğini belirtiyor. Apple ayrıca, iPhone’unuzu takmadan önce MagSafe şarj cihazını uyumlu bir adaptöre bağlamanızı ve yerine sağlam bir şekilde sabitlemenizi öneriyor.

Xiaomi sonunda Apple’ı devirdi

Diğer iPhone’larda olan şarj hızının 15W’dan iPhone 12 mini’de 12W’a düşürmek aslında kabul edilebilir bir olay. Çünkü mini modelin batarya kapasitesi de ona göre az. Kablosuz şarjda bu kısıtlamanın gelmesi pek bir şey değiştirmeyecek. Çünkü hızlı şarjı arayanlar yine de USB-C Lightning kablosundan ve Apple 20W adaptöründen yararlanmak isteyecekler.

iPhone 12 ile Apple MagSafe kablosuz şarjının ayrıntılı bir testini içeren ve işleminin hassas ayrıntılarını ortaya çıkaran bir video yayınlandı. İddia edilen 15 watt gücü yalnızca tek bir şarj ünitesi kullanarak alabileceğiniz ortaya çıktı. Apple’ın 20 watt adaptörü ise ayrı satılacak.