iPhone 12 5G üzerinden iOS güncellemelerini indirecek

iPhone 12 Pro

iPhone 12 5G üzerinden iOS güncellemlerini indirebilecek. Artık güncelleme için illaki Wi-Fi ağına bağlı olmak zorunda kalmayacaksınız.

Apple’ın yeni canavarları iPhone 12 5G bağlantısı ile gelmişti. Gerçek 5G bağlantısı sunan bu modellerde bugün ilginç bir özelliğin yer alacağı ortaya çıktı. Bildiğiniz gibi iOS güncellemelerini indirebilmek için 4G/LTE ağından Wi-Fi ağına bağlanmanız gerekiyordu. Ancak 5G ile birlikte artık Wi-Fi’ye bağlanmadan hücresel veri üzerinden de güncellemeleri indirebileceksiniz.

iOS 14.2 Public Beta 4 yeni duvar kağıtları ile geldi!

Şu anda iPhone 12 serisindeki iOS, ağ bağlantısı ile ilgili tercihlerinizi ayarlamanızı kolaylaştırmak için veri ayarları sağlıyor. Öncelikle, 5G hızlarına ne zaman ihtiyacınız olduğuna otomatik olarak karar verecek olan tüm 5G, tümü LTE’ye geçme ve Akıllı Veri modunu etkinleştirme seçeneğiniz vardır ve değilse, bazılarını kaydetmek için LTE’ye düşecektir. Bu sayede iPhone 12’de pil ömrü uzatılacak.

iPhone 12 5G

Ek olarak, Apple size 5G için üç veri ayarı sunacak. 5G veya Standart veya Düşük Veri modunda Daha Fazla Veriye İzin Vermeyi seçebilirsiniz. İlk seçeneğe gitmeye karar verirseniz, FaceTime, HD video ve seste daha yüksek kaliteli aramalar alırsınız ve bunun yanı sıra iPhone 12’niz iOS güncellemelerini hücresel olarak indirebilir. Bu modda, üçüncü taraf uygulamalar da daha hızlı 5G ağ hızları sayesinde size daha iyi bir deneyim sunabilir.

Türkiye’de henüz satışa sunulmayan bu modellerin, ülkemize 5G desteği ile gelip gelmeyeceği ise bilinmiyor.