iPad mini 6 tasarımı sızdırıldı! İşte detaylar

iPad mini 6 tasarımı sızdırıldı!

Apple, cihaz serisini yeniliyor ve bazı cihazların iç kısımları yenilenirken, bazı cihazların da tasarımları güncelledi. Şirketin yakında çıkacak olan iPad Mini 6 modelinin yeni bir tasarıma ve bazı ilginç özelliklere sahip olabileceği ortaya çıktı.

Apple iPad Mini 6 için güncellenmiş tasarımla ilgili rapor, daha önce Google Pixel 5, Samsung Galaxy Note20 ve Apple iPhone 12 Pro gibi cihazlarla ilgili bilgileri sızdıran David Kowalski’den geliyor. Kowalski, şirketin bir ekran içi Touch ID parmak izi sensörü kullanacağını iddia ediyor. Böylece iPad mini 6 ile Touch ID’nin geri dönebileceği söylentileri başladı.

iPad mini 6 tasarımı sızdırıldı!

İPad mini 6’nın sızdırılmış görüntüleri, Apple’ın tabletlerinde ve belki daha sonraki telefonlarında büyük bir yön değişikliğini yaptığını gösteriyor. Kowalski tarafından sızdırılan haberler daha önce Ming-Chi Kuo’nun iPhone Mini 6 hakkında söylediklerine de uyuyor. Cihazın iPad Mini serisindeki önceki modellere göre daha büyük bir ekrana sahip olması bekleniyor. Render’larda gri daire şeklinde gösterilen Touch ID ünitesi ekrana entegre olacak. Ayrıca panelin üst kısmında ön kameraya ev sahipliği yapan bir delik olacak. Bu sayede üst çerçeve daha ince hale gelecek.

iPad mini 6 tasarımı sızdırıldı!

CAD çizimlerini temel alan görüntülere bakılırsa Apple’ın önümüzdeki aylarda piyasaya sürülmeyi planladığı iPad mini 6 yeni tasarım ve harika özelliklere sahip olacak. Tabletin ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı ile gelmesi bekleniyor. Cihazın, yeni piyasaya sürülen iPhone 12 serisine güç veren çipten yani Apple A14 yonga setinden güç alması bekleniyor. Kullanılabilirliğe gelince, cihaz Mart ayında iPad Pro 2021 ve iPhone SE 2021 ile birlikte piyasaya sürülebilir.

Tiktok, soru cevap özelliği test ediyor