iPad Mini 2019 ne kadar sağlam?

maxresdefault 10

Apple’ın kısa süre önce tüm dünya ile aynı anda ülkemizde de satışa sunduğu iPad Mini 2019 sağlamlık testine tabi tutuldu. Peki Apple’ın yeni mini tableti ne kadar sağlam? İşte bu sorunun yanıtı.

Tablet sektörünün kurucu isimlerinden biri olan Apple, kısa süre önce sessiz sedasız yeni iPad modellerini satışa sunmuştu. Cupertino merkezli şirketin kullanıcıların beğenisine sunduğu yeni tablet modellerinden birisi de iPad Mini 2019’du.

iPad Mini 2019, güçlü teknik özellikleri ve uygun fiyatıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Hali hazırda ülkemizde de 2800TL gibi bir etiketle listelenen cihaz, fiyat performans açısından diğer Apple ürünlerinden ayrılıyor.

Peki Apple’ın yeni mini tableti ne kadar sağlam? Genel olarak akıllı telefonlar ile yaptığı sağlamlık testleriyle bilinden JerryRigEverything isimli YouTube kanalının son konuğu yeni iPad Mini oldu.

iPad Mini 2019 sağlamlık testinde

Klasik olarak bükülme, çizilme ve düşme gibi testlerden geçen yeni iPad Mini bir dizi testin ardından çalışmaya devam etti.

Videoya geçmeden önce şunu hemen belirtelim. Yeni iPad dış malzeme açısından çok da dayanıklı değil. Yani tableti basit bir şekilde bükebiliyorsunuz. Fakat üzerine oturmayla bükülüp bükülmeyeceği konusunda net bir fikir sahibi değiliz.

İşin iyi yanı ise, iPad Mini hayli bükülmesine karşın tam fonksiyonel olarak çalışmaya devam ediyor. Üstelik tablette kullanılan ekran OLED bile değil. Normal şartlarda OLED ekranların bükülmelere karşı LCD panellere oranla çok daha dayanıklı olduğu biliniyor. Fakat iPad Mini 2019’da kullanılan LCD ekran da esneklik açısından hiç fena bir performansa sahip değil.

iPhone 11 için ilk kamera sızıntısı geldi