iPad Air 2 Tanıtıldı

apple ipad air 2

Apple, yeni nesil iPad Air 2 tabletini tanıttı.

Teknoloji devi Apple, dün gerçekleştirdiği etkinlikle birlikte birçok yeni ürününü tanıttı. Etkinliğe damga vuran ürünler arasında yeni nesil Apple iPad Air ve iPad Mini 3 modelleri yer aldı. TouchID parmak okuma sensörüne kavuşan tabletler, önümüzdeki haftadan itibaren ön siparişe açılacak. Yeni iPad Air 2, sadece 6.1 mm kalınlığında. Bu kalınlıkla piyasadaki en ince tabletlerden biri olan iPad Air 2 altın sarısı, gümüş ve beyaz renk seçenekleriyle satışa sunulacak. Apple’ın iPad ailesi için geliştirdiği Apple A8X çip setini kullanan tabletin işlemcisi bir önceki modele göre yüzde 40 daha hızlı. İşlemcinin grafik performansıysa A7 çip setine göre 2.5 kat daha yüksek performans sunuyor.

apple-ipad-air-2-on

Apple iPhone 5s ile kullanılmaya başlanan TouchID parmak izi sensörünün kullanıldığı iPad Air 2 , bir önceki modelle aynı çözünürlüğe sahip 9.7 inç boyutundaki ekranla geliyor. Arkadan aydınlatmalı LED teknolojisinin kullanıldığı IPS LCD ekran, 2048×1536 piksel çözünürlüğünde ve 264 ppi piksel yoğunluğunda.

apple-ipad-air-2-tablet

8 mega piksel çözünürlüğünde f/2.4 diyafram aralığındaki arka kameranın görev yaptığı tabletle 1080p çözünürlüğünde video kaydı gerçekleştirilebiliyor. Time-lapse özelliğine sahip olan arka kamerayla 120fps yavaş çekim video kaydı ve burst moduyla seri fotoğraf çekimi yapılabiliyor. Ayrıca iPad Air 2’de, arka kameranın yan tarafında yer alan ikinci mikrofon sayesinde stereo olarak ses kaydı da yapılabilecek. Ön kamerada da değişikliğe giden Apple, tablette 1.2 mega piksel çözünürlüğünde ön kameraya yer vermiş. 720p30fps video kaydı yapabilen yeni ön kamerada, yüz tanıma, HDR ve FaceTime desteği bulunuyor.

apple-ipad-air-2-kamera

iPad Air 2’nin kablosuz bağlantı desteğinde de yeniğe giden Apple, 802.11ac destekli yeni Wi-Fi ünitesine yer vermiş. MIMO antenli yeni Wi-Fi ünitesi 866Mbps’ye kadar kablosuz bağlantı desteği sunuyor. 10 sat kullanım sunan batarya bir önceki modelle aynı seviyede.

apple-ipad-air-2-fiyat

Apple iPhone 6’da olduğu gibi iPad Air 2 modelinde de 32GB’lık modele yer vermeyecek. 16GB’lık model 499 Dolar, 64GB’lık model 599 Dolardan ve LTE ‘li modellerse ekstra 130 Dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Geçtiğimiz yıl tanıtılan iPad Air’ın fiyatındaysa 100 dolar indirime gidildi. 17 Ekim itibariyle ön siparişe açılan iPad Air 2, önümüzdeki haftadan itibaren ABD, Avustralya, Çin, AB ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkede satışa sunulacak. iPad Air 2 ülkemizdeyse Ekim ayı sonunda satışa sunulacak.

HTC ve Google’dan Nexus Tablet

iPad Air 2