iOS YouTube Premium önemli bir değişiklik alacak

YouTube, yapay zeka destekli yeni özelliğini duyurdu

iOS cihazlar için YouTube Premium önemli bir değişiklik alacak. İşte tüm detaylar.

Google, bugün YouTube Premium kullanıcıları için bir özellik duyurdu. En çok beklenen eklemelerden biri olan  iOS SharePlay ile ilgili. Google’ın Meet görüntülü görüşmelerindeki eşdeğer özelliklere sahip araç bir süredir bekleniyordu. Şirket, iOS SharePlay desteğinin YouTube Premium aboneleri için “önümüzdeki haftalarda” geleceğini söylüyor. Apple, 2021’de pandemik sokağa çıkma kısıtlamalarının ardından SharePlay’i başlattı ve insanların Apple’ın görüntülü arama hizmeti aracılığıyla birlikte film ya da dizi izlemesine olanak sağladı. Bununla birlikte, Disney+, HBO Max, Hulu ve diğerleri dahil olmak üzere uzun bir video akış hizmetleri listesi SharePlay ile yıllarca olmasa da aylardır uyumlu olduğu için YouTube biraz gecikti denebilir. YouTube SharePlay’in Google Meet Canlı Paylaşım gibi çalıştığını varsayarsak, yalnızca görüşmeyi ayarlayan kişinin YouTube Premium’a abone olmuş bir Google hesabına ihtiyacı olacak diyebiliriz.

iOS YouTube Premium önemli bir değişiklik alacak

Google ayrıca mobil cihazlara YouTube video sıralaması ekliyor. Premium aboneler, 2019’dan beri web’de yapabildikleri gibi yeni videolar eleyebilecekler. Özelliğin mobil sürümü ilk olarak geçen yılın sonlarında Android uygulamasının “Yeni özellikleri dene” bölümü altında beta sürümünde ortaya çıktı.

Ayrıca, iOS’ta YouTube Premium aboneleri için geliştirilmiş 1080p akış “önümüzdeki haftalarda” sunulacak. Google, küçük bir kullanıcı grubunun seçeneği gördüğünü bildirmesinin ardından özelliğin Şubat ayında test edildiğini kabul etti.

Oppo Reno 10 serisi özellikleri ile rakiplerine meydan okuyor!