Night Shift ayar menüsü iOS 9.3 Beta 5 sürümünde görüldü!

ios 9 3 gece vardiyasi modu

iOS 9.3 güncellemesinde beklenen Night Shift (Gece Vardiyası) özelliği, Beta 5 sürümünde daha fazla detay kazandı. İşte beklenen o özellik ve detayları.

Önümüzdeki haftalarda Apple’ın iOS cihazaları için 9.3 güncellemesini yayınlaması bekleniyor. Ancak bu süreçte Apple geliştiricilerden destek alıyor ve beta sürümleri yayınlayarak geri bildirimler topluyor. Bu sırada bazı detaylar da erkenden basına sızıyor.

iOS 9.3 Beta 5 ile Night Shift ayar menüsü

Kısa bir süre önce yayınlanan iOS 9.3 Beta 5 versiyonunda Night Shift özelliğinden daha fazla detay oraya çıktı. Telefonun bulunduğu konumdaki güneş ışığına göre ekran renklerini değiştiren özellik, daha kolay okuma ve gözlerin daha az yorulması konusunda yardımcı olmayı hedefliyor. Bu özelliğin nasıl ayarlanacağını aşağıdaki ekran görüntüsünden bulabilirsiniz.

Night Shift özelliği, cihazın ekranının altından çekilen “Denetim Merkezi” menüsünden açılıp kapatılabilecek. Ancak Ayarlar menüsü içerisinden de detay ayarları yapılabilecek. iOS 9.3 güncellemesi yayınlandığında “Ayarlar > Ekran ve Parlaklık” sekmesi altından Night Shift özelliğini kontrol edebileceğiniz. İşte bu ayar menüsünün ekran görüntüsü paylaşıldı.

Aşağıdaki ekran görüntüsünden de görülebileceği üzere Night Shift özelliği zamanlanabilecek. Tıpkı telefon alarmı kurar gibi özelliğin farklı zaman dilimlerinde otomatik olarak aktifleşmesini sağlamak mümkün olacak. Bu ekran görüntüsünde güneşin doğuşu ve batışı ayarlanmış. Ancak farklı saatler seçmek de mümkün olacak. Eğer istenirse el ile özelliği açıp kapatma seçeneği de eklenmiş. Son olarak renk sıcaklığını ayarlama bölümü de dikkat çekiyor. Renklerin sıcaklığının kontrol edilmesi bir çeşit özelleştirme gibi duruyor. Ufak bir not şeklinde daha sıcak renklerin göz yorgunluğuna sebep olacağı belirtilmiş.

Night Shift ayar menüsü

E3 2016’da Call of Duty Rüzgarları Esecek