iOS 9.2 için herkese açık beta sürümü yayınlandı!

ios 9 2 public beta

Geçtiğimiz hafta yayınlanan iOS 9.2 beta sürümü artık herkese açık hale geldi. Eğer iOS 9.2’de hangi özelliklerin olacağını merak ediyorsanız, sizi haberimize bekliyoruz. iOS 9.2’nin detayları haberimizde.

ios-9-2-public-beta

Apple, geride bıraktığımız haftada iOS 9.2 sürümünün beta versiyonunu geliştiriciler için yayınlamıştı. Şimdi ise herkese açık beta yani “Public Beta 2” sürümüyle karşımızda. Eğer Apple’ın geliştirici programına dahilseniz, iOS 9.2’yi herkesten önce deneyebilir, ancak hatalarına da katlanmak zorunda kalabilirsiniz.

iOS 9.2 Public Beta 2 sürümü yaklaşık 1.3 GB boyutunda. Oldukça büyük bir güncelleme olsa da aslında içerdiği özellikler pek fazla değil. Anlaşılan Apple, işin görünmeyen kısmında iyileştirmelere odaklanmış. Normal şartlar altında iOS 9.1’de beklenen dev güncelleme, pek dev olmayacak şekilde yayınlandı. Ancak cihazların çoğu hatasına da derman olmayı başardı.

Yeni sürümde iCloud Anahtar Zinciri ve Apple Watch arasındaki bir uyumsuzluğun giderildiği bilgisi paylaşılıyor. Bir diğer önemli özellik ise Safari tarayıcı hakkında. Safari View Controller adı verilen yeni özellik sayesinde Safari’nin destek verdiği üçüncü parti uygulamaların kapsama alanı genişletilecek. Şimdilik sadece reklam engelleme uygulamalarından destek alabilen Safari, artık şifre hatırlatma uygulamaları gibi üçüncü parti uygulamalarla uyumlu çalışabilecek. Göze batacak olan en bariz iyileştirmeler şimdilik bunlar. İşin arka tarafında ise ufak tefek sorunların çözüldüğüne dair uzun bir liste var.

Eğer iOS için geliştirici programına dahilseniz, bu güncellemeyi yükleyebilirsiniz. Fakat sadece bu güncelleme için stabil iOS 9.1 sürümünden vazgeçmemenizi öneriyoruz. Yeni beta sürümünün çıkması stabil iOS 9.2’nin kısa bir süre içerisinde yayınlanacağına işaret ediyor.

 

Görüntülü görüşme yapmak için en iyi 5 uygulama!