iOS 18.0.1 Güncellemesi Yolda

ios 18

Apple bazı sorunları ortadan kaldırmak için iOS 18.0.1 güncellemesini hazırlıyor. Yazılım paketinin kısa süre içinde çıkması bekleniyor. İşte detaylar…

MacRumors’un haberine göre Apple, iOS 18.0.1 sürümünü dahili olarak test ediyor. Sitenin web kayıtlarında yeni sürümle ilgili kanıtlar bulundu. Büyük ihtimalle 18.0.1 güncellemesi hata düzeltmelerine odaklanan küçük bir güncelleme olacak. Yeni sürümde ele alınabilecek problemler arasında iPhone 16 serisi ve bazı eski modelleri etkileyen dokunmatik ekran sorunları, Apple Watch yüzünün paylaşılması sonrası oluşan iMessage hatası ve iPadOS 18’in bazı M4’lü iPad Pro tabletleri bozması yer alıyor.

iOS 18.0.1’in ne zaman yayınlanacağı belli değil. Fakat Apple genelde küçük güncellemeleri pek bekletmez ve kısa süre içinde kullanıcıların beğenisine sunar. Büyük ihtimalle güncelleme gelecek hafta çıkacaktır.

ios 18.0.1

Apple diğer taraftan iOS 18.1 üstünde çalışmaya devam ediyor. 18.1’le birlikte Apple Intelligence’ın bazı özellikleri iPhone 16 serisi ve iPhone 15 Pro’lar tarafından kullanılabilecek. Bununla birlikte iOS 18.1 sürümünde de bir ilk yaşanacak. Apple yaptığı duyuruda iOS geliştiricilerinin iOS 18.1‘le birlikte NFC’yi uygulamalarında kullanabileceğini söyledi. NFC şu anda Apple Pay ve Apple Wallet’la kullanılabiliyor. Fakat geliştiriciler 18.1’deki yeni API’ler sayesinde Apple Pay ve Apple Wallet’tan ayrı olarak kendi uygulamalarında temassız işlemler sunabilecekler. Böylece ödemeler, kimlikler, ev veya araba anahtarları ve daha birçok noktada yeni olanakların da yolu açılmış olacak. API’ler değerli ve hassas bilgileri doğrudan iPhone içinde saklayan ve sertifikalı bir çip olan Secure Enclave’i kullanıyor.

Black Myth: Wukong Satışlarda Rekor Kırdı