iOS 16.4’ün bir yeni özelliği daha ortaya çıktı

123 50

Apple, birkaç haftadır iOS 16.4 sürümünü test ediyor. Yeni güncelleme ülkemizi yakından ilgilendiriyor. 16.4’le birlikte Türkiye’deki iPhone’lar için 5G seçeneği aktif hale gelecek. Diğer yandan teknoloji devi, güncellemede yer alan yeni bir özelliği de açıkladı.

Apple, iOS 16.4 güncellemesiyle birlikte iPhone’a hücresel çağrılar için Ses İzolasyonu (Voice Isolation) özelliği ekleyeceğini duyurdu. Bu özellik arka plan gürültüsünü azaltarak, görüşme sırasında öncelikli olarak sesi öne çıkarıyor ve daha net bir görüşme yapmayı sağlıyor. Ses İzolasyonu, iOS 15, macOS Monterey veya daha yeni sürümlerin yüklü olduğu cihazlarda FaceTime, WhatsApp ve diğer uygulamaları kullanan VoIP aramaları için önceden mevcuttu. Fakat hücresel bağlantı için kullanılmıyordu. iOS 16.4’le birlikte bu durum değişecek.

ios 16.4

iOS 16.4 ne zaman çıkacak? Yenilikler nedir?

iOS 16.4’ün en erken mart ayı sonlarında son kullanıcıların beğenisine sunulabilir. Fakat nisan başında çıkması da olasılıklar dahilinde.

iOS 16.4 önceki sürüme göre daha fazla yeniliğe sahip. Bununla birlikte içeriğinde güvenlik iyileştirmeleri bulunduruyor. 16.4’te öne çıkan yenilikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

-Türkiye’deki iPhone’lar için 5G aktif edilecek.

-Siyah kuş, kaz, mavi kalp, eşek, geyik vs… birçok emojiyi içeren yeni emoji paketi.

-iPhone’un ana ekranına web sayfaları eklenebiliyor. Safari Web Push bildirimleri ile web sitelerinden anlık bildirimler geliyor.

-Chrome gibi üçüncü parti geliştircilerin tarayıcıları üzerinden de ana ekrana web sayfaları eklenebiliyor.

-Apple Books’ta yer alan sayfa çevirme özelliği geri dönüyor.

-Podcast’ler uygulamasının arayüzünde iyileştirmeler var.

iOS 17’le ilgili bazı detaylar belli oldu

Yeni işletim sistemi hakkında bomba iddialar da var. Söylenenlere göre iOS 17’de daha fazla kişiselleştirme imkanı olacakmış. Yakın tarihte ortaya çıkan bir raporda Apple’ın özelleştirme seçeneklerini artırmayı planladığından bahsediliyor. Fakat özelleştirme seçenekleri tam olarak ne olacak, Apple ne kadarına izin verecek detaylar konusunda herhangi bir şey yok.

Apple’ın 2024’ten itibaren Avrupa’da piyasaya süreceği cihazlarda App Store olmadan uygulama yüklenmesine izin vermesi gerekiyor. Avrupa Birliği’nin USB-C ile birlikte aldığı kararın etkisi. Söylenenlere göre Apple, App Store olmadan uygulama yükleme özelliğini belki iOS 17’de kullanıcılara sunabilir.

iPhone 15 serisinde RAM değişmeyecek