iOS 16 önemli yenilikleri beraberinde getirecek

iOS 16 özellikleri

Haziran ayında düzenlenecek WWDC 2022’te tanıtılması beklenen iOS 16, Apple kullanıcıları için önemli yenilikleri beraberinde getirecek.

Bildiğiniz gibi Apple haziran ayında düzenleyeceği WWDC 2022 etkinliğiyle, kullanıcılarını bekleyen yenilikleri teknoloji dünyasıyla paylaşmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde davetiyeleri gönderilmeye başlanan bu etkinliğin yaklaşmasıyla birlikte, Apple’ın etkinlikte neler tanıtabileceği hakkında yeni detaylar da ortaya çıkmaya başlıyor. Gelen haberler, WWDC 2022’de tanıtılacak şeylerden birinin de iOS 16 olduğunu gösteriyor.

Üstelik gelen son haberlere bakılırsa iOS 16 önemli yenilikleri beraberinde getirecek. Yeni iOS sisteminin yeni Apple uygulamalarını ve widgetlar için yeni etkileşim yöntemlerini beraberinde getireceği söyleniyor.

iOS 16

Yeni iOS işletim sisteminin sunacağı yeniliklere dair bu iddialar, Apple konusunda oldukça güvenilir bir kaynak olan Mark Gurman’dan geliyor. Gurman’ın Bloomberg’de paylaştığı bilgiler, yeni iOS’ta hangi yeni uygulamaları göreceğimizi merak ettiriyor. Daha önce gelen bilgilere bakılırsa bu uygulamalardan biri Apple Classical müzik uygulaması olabilir. Ancak Gurman’a göre Apple sadece bu uygulamayı kullanıcılarına sunmakla kalmayacak. Yani anlayacağınız birden fazla yeni Apple uygulaması yolda.

Widgetlar tarafına geldiğimizde ise Gurman’ın sözünü ettiği yeniliğin daha önce de sızdırılan interaktifler widgetlar olduğu tahmin ediliyor. iOS’ta widgetlar bulunuyor ama bu widgetlar sadece bilgilendirme amaçlı olarak kullanılıyor. Kullanıcılar bu widgetlar ile etkileşime geçemiyor. Etkileşime geçmek için tıkladığınızda widget sizi ilgili uygulamaya yönlendiriyor. Ancak görünen o ki iOS 16 ile birlikte bu durum değişecek.

Gurman ayrıca işletim sisteminde genel anlamda da önemli değişlikler olacağını söylüyor. Gurman’ın sözünü ettiği bu değişikliklerin neler olacağını görmek için haziran ayına kadar beklememiz gerekiyor.

Moto G82 resmen tanıtıldı