iOS 16.4 açık beta 3 çıktı! Beta sürümünde yeni özellikler var mı?

ios 16

Apple, beta testlerine hız kesmeden devam ediyor. Cupertino merkezli şirket iOS 16.4 güncellemesinin yeni beta sürümünü, herkese açık şekilde yayınladı. Yani beta sürümünü kullanmak için geliştirici olmanıza gerek yok. İsterseniz telefonunuza yükleyebilirsiniz. Diğer taraftan Apple’ın yeni beta sürümünde yaptığı değişiklikler merak ediliyor. Lafı daha fazla uzatmadan beta güncellemesinde neler var, neler yok birlikte bakalım.

iOS 16.4‘ün yeni betasında yeni emojiler var. Bu emojiler arasında pembe kalp, mavi kalp, eşek, geyik, siyah kuş, kaz, denizanası, yelpaze vs… bulunuyor. Beta testi başlamadan önce Apple’a yakın birkaç kaynak, şirketin daha önce son anda çıkardığı bazı emojileri yeni güncellemede sunacağını ileri sürmüştü. Bahsedilen emojiler bunlar olabilir.

ios 16

Safari Web Push bildirimleri kullanılabilir durumda, ancak geliştiricilerin bu özelliği desteklemesi gerekiyor. Bu özellik sayesinde ana ekrana web sitesi eklenebiliyor. Ayrıca web sitesinden tıpkı Mac’lerde olduğu gibi anlık bildirimler de geliyor. Bu bildirimlerin, iOS bildirimleri gibi olduğunu ve kullanıcının istediğine bağlı olarak filtrelenebileceğini de söyleyelim. Üçüncü parti tarayıcılar için de ana ekrana ekleme özelliği var. Eğer iPhone’da Chrome kullanıyorsanız, siteyi Chrome üzerinden ana ekrana ekleyebilirsiniz. Uzun zamandır kullanıcıların bu yönde bir talebi vardı.

Şunu da belirtelim, iOS 16.4 güncellemesiyle birlikte Türkiye’deki iPhone’lar için 5G seçeneği de aktif olacak.

Apple, iOS 16.4’ü test ederken, 16.5’i de şirket içinde test ediyor. Kısaca süre önce MacRumors sitesi 16.5 sürüme sahip cihazlar tarafından ziyaret edildiğini bildirdi. Bu durum Apple’ın iOS 17 için de hazırlık yaptığını gösteriyor. Büyük ihtimalle 16.5, iOS 16’nın son büyük güncellemesi olacak. Fakat 16.5’te neler olduğu şimdilik bilinmiyor. 16.4’ün çıkmasından sonra 16.5’in betasının geliştiricilere ve açık beta kullanıcılarına sunulacağını söyleyebiliriz.

Slack kendi ChatGPT uygulamasını duyurdu