iOS 15.4 beta, maske takarken Face ID’yi destekliyor

iOS 15.4 beta, maske takarken Face ID'yi destekliyor

iOS 15.3’ün piyasaya sürülmesinden sadece birkaç gün sonra Apple, en son iOS geliştirici beta sürümünü yayınladı. Yeni özellikler arasında, dışarıdayken iPhone’unuzun kilidini açmak için çok kullanışlı olacak bir özellik var. Şirket iOS 15.4 ile Apple Watch’a ihtiyaç duymadan insanların maske takarken Face ID kullanması için bir yol test ediyor. İşte detaylar.

Apple, yine de özellik hakkında “Face ID, yalnızca tam yüz tanıma için ayarlandığında en doğru sonucu verir” diye açıklıyor. Şirket iOS 15.4 hakkında “Maske takarken Face ID’yi kullanmanız için iPhone, kimlik doğrulamada göz çevresindeki benzersiz özellikleri tanıyabilir” diyor. Güncelleme, Apple’ın kullanıcıların maskeleri varken Face ID aracılığıyla iPhone’larının kilidini açmasına izin vermeye başlamasından neredeyse bir yıl sonra geliyor. Ancak şimdiye kadar insanlar maske ile FACE ID kullanırken bir Apple Watch’a ihityaç duyuyorlardı.

iOS 15.4 beta, maske takarken Face ID'yi destekliyor

Apple, markette veya spor salonunda iPhone şifresini girmekten bıkmış insanları rahatlatacak özelliği en son beta sürümünde sunuyor. Parolanızı herkese açık olarak kullanmaktan kaçınmak, gizlilik için de önemli olduğundan Face ID son derece önemli diyebiliriz. Ancak seçeneği manuel olarak açmanız gerekecek. Ayarların Face ID ve Parola bölümünün altında, başlamak için “Face ID’yi maskeyle kullan” seçeneğini seçmelisiniz. Bu özellik, gözlük takanlar için de işe yarıyor ancak güneş gözlüklerinizi çıkarmanız gerekecek.

Beta sürümündeki diğer özellikler arasında iCloud Anahtar Zinciri parolalarına not ekleme seçeneği ve Notes and Reminders uygulamalarındayken kamerayı kullanarak nesnelerden metin kopyalama yeteneği yer alıyor.

Android uygulamaları önümüzdeki ay Windows 11’e geliyor