Android uygulamaları önümüzdeki ay Windows 11’e geliyor

Windows 11 kurumsal

Windows 11’de Android uygulamalarını denemek için bir beta çalıştırmanız gerekmeyecek. Microsoft’tan Panos Panay, Şubat ayında Android uygulamalarını Microsoft Store’a getirecek bir Windows 11 genel önizlemesinin piyasaya sürüleceğini duyurdu. İşte tüm detaylar.

Şirket, bu testte kaç tane uygulamanın bulunacağını söylemedi, ancak bunlar Amazon Appstore’da bulabileceğiniz başlıklar olacak. Özellik ile birlikte çağrı sessize alma kontrolleri, daha basit pencere paylaşımı ve hava durumunu içeren görev çubuğu yükseltmelerini bekleyebilirsiniz. Microsoft, Media Player ve Notepad uygulamalarını da yeniden tasarladı. Yine de yeni işletim sistemine yükseltme konusunda hala emin değilseniz çok vaktiniz kalmadı diyebiliriz. Microsoft, ücretsiz Windows 11 yükseltme sunumunun, başlangıçta planlanan 2022 ortası hedefinden daha erken bir tarihte “son aşamasına gireceği” konusunda uyardı. Bu da nispeten kısa sürede karar vermezseniz yükseltme için ödeme yapmanız gerekebileceğini de gösteriyor.

Android uygulamaları önümüzdeki ay Windows 11'e geliyor

Android uygulama desteği, Windows 11’in tanıtım etkinliğinde öne çıkan özelliklerden biriydi, ancak yeni Windows sürümünün piyasaya sürülmesinden yalnızca birkaç ay sonra genel kullanıcılara ulaşabildi. Bununla birlikte, hem Microsoft hem de kullanıcılar için önemli bir katkı olabilir. Bu, elbette PC’nizde yaygın Android uygulamalarını kullanmak istiyorsanız yardımcı olacaktır, ancak hem dokunmatik ekranlı Windows 11 PC’lerde hem de Microsoft Store’da ilgi uyandırabilir. Windows geçen yılı oldukça yoğun geçirmişti. Şirket bu yıl da çalışmalarına hız kesmeden devam edecek gibi görünüyor.

Google Docs yeni özellik alıyor: Dökümanlarınız güvende kalacak