Apple Pay büyümeye devam ediyor!

apple pay

Mobil ödeme sistemleri arasında en popüler çözümlerden biri olan Apple Pay büyüme hızıyla dikkat çekiyor. İşte güncel rakamlar.

Duyurulduğu Ekim 2014’ten bu yana Apple Pay oldukça başarılı bir yükseliş trendine sahip. Henüz ülkemizde kullanılamıyor olsa da giderek yaygınlaşan servis, ABD pazarında kayda değer bir yaygınlık seviyesine ulaştı.

Apple Pay kaç mağazada kullanılabiliyor?

The Verge’ün haberine göre Apple Pay, ABD içerisindeki mağazaların %35’inde aktifleşmiş durumda. Yani neredeyse her üç mağazadan birinde artık Apple Pay kullanmak mümkün. Apple Pay aracılığı ile yapılan her alışverişten Apple’ın komisyon geliri elde ettiğini düşünürsek bu servis hem kullanıcılara konfor ve güvenlik sağlıyor hem de Apple için ciddi bir gelir kapısına dönüşüyor.

Rakipler tarafında da çalışmalar sürüyor. En bilinen örnek Samsung Pay. Samsung haricinde 2017 yılında LG Pay servisini de kullanıma sunulacak.

Mobil cihaz üreticileri mobil ödeme sistemlerini tüm ekosistemlerine yaygınlaştırmak istiyor. Örneğin Apple tarafında mobil ödeme sistemi iPhone ve Apple Watch ürünlerinde kullanılabiliyor.

%35’lik oran ilk etapta çok yaygın gibi görünmeyebilir. Ancak tahminler 2017 yılı bitmeden bu rakamın %60 seviyelerine kadar yükseleceği yönünde. Bir tarafta sanal gerçeklik teknolojileri konuşulurken diğer taraftan önümüzdeki yılın trendi mobil ödeme sistemleri olacak gibi görünüyor. Türkiye’de de benzer servislerin kullanıma sunulmasını bekliyoruz.

3D Touch teknolojisinin gizli kalmış 7 özelliği!