İnternetsiz Yer Kalmayacak!

iridium go main2

Yeni ortaya çıkan bir cihaz ile dünyanın heryerinden internete erişim imkanınız olacak. Hatta internet ile kalmayacak, Himalayalardan telefon görüşmesi, Büyük Sahra Çölünden mesaj atmanıza imkan sunan bu cihaz desteğini uydulardan alıyor.

iridium-go-main2

The Iridium GO! isimli cihazın dünyanın her noktasına wi-fi ağı taşıması bekleniyor. Eş zamanlı olarak 5 cihazın kullanabiceği The Iridium GO! sayesinde acil telefon çağrısı yapabilecek, kaybolduğunuz zaman sizi kurtarmaya el uzatan bir harita olacak.
Basit bir anten ile tüm bunları sağlayan cihaz en alakasız alanlarda bile uydulara bağlanarak 30 metrelik bir aralıkta wi-fi ağı oluşturabiliyor.

iOS ve Android cihazlarınızla bağlantı kurabileceğiniz cihazı kullanabilmek için uygulamasının telefonunuzda kurulu olması gerekiyor.

GPS kullanarak yolunuzu bulabileceğiniz Iridium GO! ile Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarınızdan gönderi atabileceksiniz.
Bağlantı hızının 2.4 ile 2.8 arasında olması 90ların telefon bağlantısı yapıldığı dönemdeki gibi zor ve meşakatli olsa bile geleceğe dönük bakıldığında büyük bir teknoloji olabileceği düşünülebilir.

Cihazın etiket fiyatının 800 doların altında olması beklenirken, aylık 35-135 dolar arasında bir fiyatında data ücreti olarak alınacağı düşünülüyor. Diğer yandan uydu bağlantısı kullanıldığı için hiçbir yasaklamaya veya sansüre maruz kalmayacağıda tahmin ediliyor.

2014 yılının ilk çeyreğinde çıkış yapacak cihazın hızının zamanla artacağı söyleniyor. The Iridium GO! tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz;