ZANO ile Selfie Çekmek Çok Kolay

zano

İçerisinde bulunduğumuz yılda zirveye ulaşan selfie çılgınlığı rekorlar kırıyor.Mekatronik mühendisleri de selfie olayına girdi.

Selfie ya da özçekim çılgınlığı mekatronik mühendislerini de ilgilendirmeye başladı. Mekatronik mühendisleri ZANO adını verdikleri avuç içinize sığabilecek kadar küçük ve uçan bir cihaz tasarladı. ZANO diğer selfie cihazlarına göre çok daha başarılı ve mantıklı bir çalışma olmuş denebilir.Cihazın dört tane mini pervanesi bulunuyor. Kare prizmanın içine sığabilen ufak bir gövdeye sahip olan cihazın bir kenarı 6,5 cm.Selfie cihazı 55 gram ve 5 megapiksel çözünürlükte HD kamerası ile unutulmaz anları anında yakalayabiliyor.

MicroSD kart desteği ve Wi-Fi bağlantısıda mevcut.Üstelik hem Android hem de iOS işletim sistemleri ile uyumlu olan cihazı öncellikle telefonunuzla eşleştirmeniz gerekiyor.Telefonunuzdan 30 metre uzaklığa kadar çalışabilen cihaz,bu uzaklığı geçtiğinde bağlantıyı koparıyor. Havalarda olan selfie cihazının akıllı ve manuel uçuş modları var.Pili konusunda çokta başarılı olmayan ZANO,bağımsız çalışırken 15 dakika havada durabiliyor ancak manuel modundayken bu süre bir kaç dakika yükselebilir. Cihaz için Kickstarter da toplam 592.000$ elde edildi. Bu akıllı cihazın fiyatı ise 174$ olacak.

 Yeni Oyun Konsolları Ne Kadar Sattı?