İnternet tarayıcılarında zararlı yazılım bulundu: Herkes büyük tehlike altında

internet tarayıcılarında zararlı yazılım

Microsoft tarafından yapılan bir açıklamaya göre internet tarayıcılarında zararlı yazılım tespit edildi. Teknoloji devi bu zararlı yazılımın çok büyük sorunlara neden olduğunu da söyledi.

Her geçen gün zararlı yazılımlara karşı yeni tedbirler alınmasına rağmen yine de bir türlü tam koruma sağlanamıyor ve internet tarayıcılarında zararlı yazılım bulunuyor. Özellikle de bazı zararlı yazılımların çok inatçı olduğu ve sürekli diğer bilgisayarlara geçtiği biliniyor. Bunlardan korunmak ise diğerlerine göre bir miktar daha zor diyebiliriz.

Microsoft tarafından açıklanan yeni bir zararlı yazılım, konuyu çok başka bir yere taşıdı. Mayıs 2020 ile Eylül 2020 arasında yapılan çalışmalar sonucunda, Adrozek ismindeki bir zararlı yazılım tespit edildi. Bu raporlara göre hepimiz çok büyük bir tehlike altındayız.

İnternet tarayıcıları sanıldığı kadar güvenli değil

Microsoft araştırmacıları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, yeni bir virüs türü ortaya çıktı. Bu zararlı yazılım, tarayıcı eklentilerini bile etkiliyor. Ayrıca kullanıcılara arama sonuçları üzerinden kendi reklamlarını sunuyor.

internet tarayıcılarında zararlı yazılım

Bu yeni zararlı yazılımın çalışma stiline bakıldığında, tüm kontrolü eline aldığını söyleyebiliriz. Yani cihazınızın markası her ne olursa olsun bu tür zararlı yazılımlar hızlı bir şekilde sizi ele geçirebiliyor. Ayrıca farklı tarayıcılarda farklı eklentileri hedeflemesine rağmen aynı zararlı komutları gönderiyor.

Bu zararlı yazılım ile birlikte, arama motorlarında ortaya çıkan sonuçlar manipüle edilebiliyor. Yani bu zararlı yazılım ne isterse onu sizlere arama sonuçları olarak ilk sırada gösterebiliyor. Peki sizin karşılaştınız zararlı yazılımlar oldu mu? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.