Mobil imza kullanımı yaygınlaşıyor

mobil imza donanım günlüğü

2004 yılında ilk olarak kullanılmaya başlanan Mobil imza, başlarda nadir olarak kullanılırken şimdi ise büyük bir kullanıcı kitlesi bulunuyor.

Islak imza isteyen bankaların yeni getirilen elektronik imza kanunları çerçevesinde yerini tutan ıslak imzanız ile aynı değeri taşıyan mobil imzalar hayatımıza girmiş durumda. Mobil cihazlarınızı kullanarak servis sağlayıcılarınız ile anlaşmalı olarak kullanabileceğiniz bir servis. Gerçek hayatınızda ıslak imza isteyen birçok kurum ve kuruluş tarafından sizlerin bu ihtiyaçlarını dijital ortamda gerçekleştirmesi amacıyla ortaya çıkartılmış parlak bir fikirdir.

Epic Games Store Telefonlara Geliyor

Mobil imza kullanımı yaygınlaşıyor

 

Mobil İmzayı Nasıl Kullanabilirim?

Kullandığınız telefon operatörünüzün Turkcell, Türk Telekom veya Vodafone olması durumunda tüm mobil imza sistemini kullanan bankalar üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kullanmak istediğiniz bankanın internet şubesine girerek başvuru formunu tamamlayınız. Daha sonra ise telefon operatörünüzün size en yakın şubesine gidip nüfus cüzdanı bilgilerinizle başvurmanız yeterlidir.

Başvuru sonuçlandıktan sonra telefonuna gelecek olan onay mesajıyla birlikte güvenlik önlemleri üst düzey olan bu ıslak imza yerini tutan mobil giriş sistemini kullanabilirsiniz. Onay mesajı içeriği bilgilerinizin aktifliğini sağlayacak parmak izi görüntülerinizden oluşacaktır. Ekranınızda gördüğünüz parmak izi ile cep telefonunuza gelen parmak izi görüntülerin uyuştuğunu gördüyseniz belirlediğiniz şifrenizi girerek Onay tuşuna basınız.

Aldığınız bu pratik ve hızlı çözüm sunan sizleri banka şubelerine gidip dakikalarca sıra beklemenizi engelleyecektir. İşlerinizi aksatmadan kullanabileceğiniz bu hizmet telefon servis sağlayıcılarınız tarafından alınan ufak bir ücreti vardır. Bu ücret her operatör için farklı olduğu için bağlı olduğunuz operatörünüzü arayarak ücret hakkında kesin bir bilgi talep edebilirsiniz.