Epic Games Store Telefonlara Geliyor

Tim Sweeney

Son günlerde Epic Games haberleri ile sık sık karşılaşıyoruz. Özellikle yüksek fiyatlardaki oyunlara getirdiği indirim, bunun öncesinde tabi ücretsiz olarak sunduğu oyunlar ile gündeme geldi.

Ciddi fiyatlardaki oyunlara geçici olarak indirim değil de direkt olarak bedava yapmasında da tabii önemli stratejik planlamalar yer alıyor. Bu planlamalardan biri tabii ki platformu kullanmayan kişilere bu platformu kullandırtmak ve çıkacak olan yeni oyunları oyuncuların kendileri satın almaya yönlendirmek. Şimdi bu planlamaya paralel bir gelişme haberi geldi. Epic Games patronu Tim Sweeney katıldığı bir etkinlikle bu planlamanın ileriki aşamalarını anlattı. Oyun mağazasın iOS ve Android platformlarına getirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

iPhone 12 tanıtım tarihi ertelenecek!

Epica Games Store Telefonlara Geliyor

Bu aslında sadece bir geliştirme olarak görülse de aslında çok kapsamlı bir pazarlama stratejisi. Yani ücretsiz olduğu için platformdaki bir oyunu oynamak isteyen oyuncu, platformu bir daha silmemek üzere telefonunda saklayacak. Ücretsiz olarak aldığı oyundan sonra oyuncu yeni oyun almak istediğinde ilk olarak başvuracağı veye yapılan reklamlardan göreceği yeni oyunları bu sefer satın alacak.

Her ne kadar platformun uygulaması hakkında detaylı bilgi aktarmasa da mobil oyunlar için de yeni geliştirmelerin yapılması bekleniyor. Yani aslında tüm bu adımlar indirimler, ücretsiz oyun, yeni platformlar, mobil uygulama firmanın yakın zamanda çok daha fazla büyüyeceği. Oyun konusunda lider bir platform haline gelmeyi hedefleyen firma bu adımları ile kullanıcılara da kendini sevdirmesinin yanında ayrıca tanıtıyor ve kendine bağlıyor.