iPhone 7 Intel modem kullanabilir!

iphone intel modem

İşlemci üreticisi Intel, ağ teknolojileri konusunda da başarılı işlere imza atıyor. İddiaya göre sıradaki iPhone modelinin modemini de Intel üretecek.

Digitimes isimli sitenin haberine göre Intel ve Apple anlaşmak üzere. Şu an Qualcomm modemleriyle çalışan Apple, önümüzdeki aylarda bu fikrini değiştirebilir. Artık iPhone’un içerisinde Intel parçaları da göreceğiz.

Intel 7360 LTE modem iPhone’a geliyor!

Bağlantı teknolojileri konusunda iPhone, Android’li rakiplerinin bir adım gerisinden geliyordu. Bu konuda sık sık eleştirilen Apple, sonunda kararını değiştirecek gibi duruyor.

İddiaya göre Intel 7360 LTE-A modemi, sıradaki iPhone 7 modeli için modifiye edilecek. Bu sayede daha yüksek mobil hızlara erişmek mümkün olacak. Aslında Apple’ın mevcut modem tedarikçisi olan Qualcomm’da da bu hızlara ulaşabilen çözümler var. Ancak Apple, tercih hakkını Intel’den yana kullanacak. Dağılımın %50-%50 olması bekleniyor. Yani Apple, Qualcomm ile işbirliğini tamamen sonlandırmayacak.

Intel 7360 LTE modem, Cat. 10 standartlarında veri aktarımını destekliyor. Rakamlar 450 Mbps downlink ve 100 Mbps uplink şeklinde. Ancak bunun geliştirilmesi bekleniyor. Tamamen iPhone için özelleştirilmiş bir modem kullanılacak.

Henüz iPhone 7 hakkındaki detaylar gizemini korusa da şimdiden telefonun 4.5G teknolojisiyle uyumlu olacağını söyleyebiliriz. Bu noktada Apple, iPhone 6s modellerinden daha geride bir teknolojiyi kullanmayacaktır. Android tarafındaki rakiplerine ne kadar yaklaşabileceği henüz bilinmiyor.

Apple kablosuz şarj için kolları sıvadı!