AMD Zen İşlemciler Ne Zaman Satışa Çıkacak?

AMD Zen Design

AMD yeni işlemcilerini tanıtmaya hazırlanıyor.Uzun zamandır geliştirilen Zen işlemci mimarisinin ne zaman satışa çıkacağı belli oldu. Tarihi haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

İntel ve Nvidia’nın ezeli rakibi AMD yeni nesil işlemcileri için son hazırlıkları yapıyor. Firma yıllardır üzerinde çalıştığı işlemci mimarisi Zen için son aşamaya geldi. 2017’nin ilk çeyreğinde detaylarıyla ortaya çıkacak olan mimari hakkında bazı bilgiler ortaya çıktı. Zen mimarisi hakkındaki detaylı haberimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

En üst seviye işlemcileri de bünyesinde barındıracak olan yeni mimari sıfırdan geliştirilen yapısıyla kullanıcılara şimdiye kadar sunulmamış bir deneyim sunmak için geliyor. AM4 soketi ve DDR4 bellekler ile gelecek olan seri için yeni anakartlar ve bellekler gerekecek.

İsimlendirme Tamamen Değişiyor

İsimlendirmeyi de değiştirecek olan Amerikan micro işlemci devi, şimdiye kadar kullandığı FX serisi isimlendirmelerinden vazgeçecek. Bundan sonra yoluna ‘SR’ serisi ile devam edecek olan firma isimlerin daha anlaşılır olabilmesi için bir değişiklik de yapacak. SR3, SR5 ve SR7 ailesinden oluşacak olan yeni işlemciler de SR3 uygun fiyatlı işlemcileri, SR5 fiyat/performans işlemcilerini SR7 ise üst seviye işlemcileri temsil edecek. 100 doların altında fiyatla satışa sunulması beklenen SR3 serisi İntel tarafında İntel Core İ3 serisine denk olacakken 100 ile 200 dolar arasında satılacağı tahmin edilen SR5 serisi Core İ5 işlemcilere rakip olacak. SR7 serisi ise İntel Core İ7 işlemcilere denk olacak.

Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Yeni isimlendirme politikası ile birlikte daha anlaşılır olmayı planlayan firma Ocak ayında Amerika’da düzenlenecek olan CES fuarında tanıtması beklenen yeni nesil ZEN işlemcileri ile birlikte pazarda hızlı bir yükselişe geçmeyi hedefliyor. Firmanın şimdiye kadar ki en büyük kozu olan uygun fiyat kozunu da korumaya devam edeceği ve İntel karşısında benzer performansı çok daha uygun fiyatlı ürünlerle sunması bekleniyor.

Wwcftech tarafından ortaya atılan iddiaya göre firma yeni nesil işlemcilerini Amerika’da düzenlenecek olan CES fuarında tanıtacak. Fuarda yapılan tanıtımdan kısa süre sonra da ürünler satışta olacak. Tarih olarak ise 17 Ocak gösterilmekte. Eğer iddialar doğru ise yeni nesil yüksek performanslı ZEN işlemciler ocak ayının ortasında satışa çıkacak. Ürünlerin model bazında satış fiyatı ve ilk olarak ne zaman satışa çıkacağı ise henüz bilinmiyor.

Ürünler Amerika’da satışa çıktıktan kısa süre sonra ülkemizde de satışa sunulacaktır. Şimdiye kadar bu konuda hızlı davranan AMD Türkiye ekibinin yine hızlı davranması bekleniyor.

 

iPhone 6 Plus Ekran Arızası İçin İndirimli Servis