Intel otonom sürüş sistemi için yeni planlar yapıyor

Samsung, çip üretiminde Intel'i geride bıraktı

Intel’in 2017’de 15,3 milyar dolara satın aldığı sürücüsüz teknoloji şirketi Mobileye, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na halka arz başvurusunda bulundu.

Intel otonom sürüş sistemi için yeni planlar yapıyor. Intel, Mobileye’ı geçen yılın sonlarında halka açma planlarını ilk kez duyurduğunda, otonom sürüş firmasının 50 milyar doların üzerinde bir değerlemeye sahip olması bekleniyordu. Şimdi Bloomberg’e göre Intel, yükselen enflasyon oranları ve kötü piyasa koşulları nedeniyle Mobileye’nin yaklaşık 30 milyar dolar değerinde olmasını bekliyor. Ne olursa olsun 2022 için ABD’deki en büyük tekliflerden biri olmaya devam edecek.

Intel Pentium

Intel, Mobileye’daki çoğunluk hissesini elinde tutmayı planlıyor, ancak İcra Kurulu Başkanı Pat Gelsinger daha önce bunu halka açmanın ona daha kolay büyüme imkanı vereceğini söylemişti.

16 çekirdekli

Intel otonom sürüş sistemi için yeni planlar yapıyor

Ayrıca şirketin halka arzdan elde edilen fonların bir kısmını daha fazla çip fabrikası inşa etmek için kullanmayı planladığını söyledi. Intel, 2021’de şirketin iki Arizona üretim tesisine 20 milyar dolar yatırım yapacağını duyurduğunda büyük ve cesur dökümhane hedeflerini ortaya koydu. O zamanlar Gelsinger, Apple’ın işini takip ettiğini bile ilan etti. Bu yılın başlarında CEO, Columbus, Ohio’da iki üretim tesisi inşa etmek için 20 milyar dolar daha ayırdığını açıkladı. Şirket, bu tesisin sonunda “gezegendeki en büyük silikon üretim yeri” olmasını bekliyor.

Intel CEO'su çip sıkıntısının bitiş tarihini açıkladı

Mobileye, SEC’e başvurusunda bir hissenin ne kadar olacağını belirtmedi. Ancak halka arzdan elde edeceği gelirin bir kısmını borçlarını ödemek için kullanacağını söyledi. Firma ayrıca dosyalamadaki geçmişinden ve gelirinin 2019’da 879 milyon dolardan 2021’de 1,4 milyar dolara nasıl büyüdüğünü ve bir önceki yıla göre %43’lük bir büyümeyi temsil ettiğini anlattı.

Pixel 7 özellikleri bir kez daha sızdırıldı