Instagram yeni bir AI özelliği alıyor!

Instagram CEO'su Adam Mosseri Özür diledi

AI programları artık sosyal medya platformları üzerinde oldukça popüler. Bu kapsamda şimdi Instagram da kendi AI programını duyurdu. İşte tüm detaylar.

Meta, üretken yapay zekayı tüm ürünlerine getirme vaadini yerine getirmeye başlıyor. Şirketin Connect etkinliğinde Instagram için yeni AI görüntü düzenleme ve çıkartma oluşturma özellikleri ortaya çıktı. “Restyle” adı verilen araç, biraz güçlendirilmiş üretken yapay zeka filtresine benziyor. Özellik, kullanıcıların mevcut fotoğraflarını farklı görünümlerle yeniden düzenlemelerine olanak tanıyacak. Şirket, suluboya görünümünden tutun bir çok farklı özelliği sunacağını bildirdi.

Instagram yeni bir AI özelliği alıyor!

Şirket ayrıca, yapay zeka destekli yeşil ekran özelliği olan “arka plan” adı verilen yeni bir aracın da önizlemesini sundu. Kullanıcılar,  bu özelliği kullanarak Zoom benzeri görüşmelerinde istedikleri arka planı kullanabilecek. İstedikleri komutları yazarak görüşmelerde farklı yerlerde olabilecekler. Şirket, yeniden stil ve arka planın Instagram kullanıcılarına ne zaman sunulacağını söylemedi ancak araçların “yakında” geleceğini duyurdu.

Meta, etiketlerin neye benzeyeceğini paylaşmadı ancak daha önce Instagram’da bazı ipuçları sunmuştu.

Meta ayrıca Instagram’ın yanı sıra WhatsApp, Messenger ve Facebook Stories’de de bulunabilecek yapay zeka tarafından oluşturulan yeni çıkartmaları da gösterdi. Bu özellik, kullanıcıların metin istemleri yoluyla sohbetleri ve Hikayeleri için hızlı bir şekilde özel çıkartmalar oluşturmasına olanak tanıyacak. AI özellikleri sosyal medya platformlarında fazlasıyla öne çıkmaya başladı.

Digital Footprint Intelligence : Sahte mobil uygulamalara karşı koruma sağlıyor