Instagram takip sekmesini nihayet kaldırıyor

Instagram filtre

Instagram takip listesinin artık amacını aştığını dile getirerek kaldıracağını açıkladı. Kullanıcıların “kalp” bölümünden ulaştığı takip sekmesi, takip edilen kişilerin Instagram’daki beğenileri ve yorumları hakkında ipuçları veriyordu.

Neden o fotoğrafı beğendin, neden o insanı takip ettin?

Ancak kullanıcılar bu takip listesini, diğer kullanıcıların hareketlerini izleyip onları taciz etmek için kullanmaya başladı. Kimi takip etmeye başladıklarını, hangi fotoğraflara yorum yaptıklarını ve beğendiklerini kimseye duyurmak istemeyen kullanıcılar ise takip listesinden rahatsızdı.

Takip listesindeki hareketlerini gizlemek veya engellemek için seçenek sunulmasını isteyen kullanıcılar şimdi daha etkili bir çözüme ulaştı. Takip sekmesi tümden kaldırılıyor. Böylece başkaları tarafından hareketleri takip edilerek, tacize uğrayan ve mağdur edilen kullanıcıların sorunu kökünden çözülmüş olacak.

Instagram artık tepki çekmeye başlayan takip sekmesini ilk kez 2011 yılında hayata geçirmişti. Uygulanın yaş ortalamasının çok küçük olduğu ve mahremiyet endişesi taşımayan genç kullanıcıların yoğunlukta olduğu yıllarda fark edilemeyen sorunlar artık Instagram’ı rahatsız etmeye başladı.

Ay’ın karanlık yüzeyinde ilk bitkiyi Çinliler yetiştirdi