Instagram simgesi nasıl değiştirilir?

instagram yeni messenger rooms

Instagram simgesi değiştirmek iPhone’da artık mümkün. Instagram’ın resmi olarak sunduğu bu yeni özellik bakın nasıl aktifleştiriliyor?

Instagram bu yıl 10. yaşını kutluyor. 10. yıla özel olarak iOS ve Android’de uygulama simgesi değiştirme özelliğini kullanıma sunan Instagram büyük ses getirdi Peki, Instagram simgesi nasıl değiştirilir? Bu haberimizde Instagram’ın simgesini nasıl resmi olarak değiştireceğinizi anlatıyoruz.

Facebook Instagram ve Messenger birleşiyor!

Öncelikle uygulamayı açın. Sağ alt bölümde yer alan profil bölümüne tıklayın. Daha sonra sağ üst tarafta bulunan üç çizgi yani hamburger menüye tıklayın. Açılan ekrandan Ayarlar seçeneğini seçin. Ekranın herhangi bir yerinden yukarıdan aşağıya doğru kaydırın. Bu işlemi yaptığınızda karşınıza uygulama simgeleri gelecek.

Bu simgeler arasında 2010 yılındaki test aşamasındaki simgeden tutun da ikonikleşmiş simgeye kadar bir sürü simge yer alıyor. Instagram’ın bu özelliği kalıcı hale getireceğini belirtelim. Yani bu özellik bir süre sonra ayarlar bölümüne sabitlenecek. Şimdilik 10. yılı kutlamak için böyle işlemler yapmanız gerekiyor.

Instagram simgesi

Uygulama simgesi değiştirme özelliği kullanıcılar tarafından çok seviliyor. Umarız çok yakında Twitter, Facebook, Messenger, WhatsApp, Gmail, YouTube ve Pinterest gibi uygulamalara simge değiştirme özelliği eklenir.

Facebook tekel davası ile yüzleşebilir

iOS 13 ile başlayan uygulama simgelerini değiştirme opsiyonunun sunulması, uygulama geliştiricileri ve kullanıcılar için oldukça sevindirici bir haberdi. İleride Apple, iOS’in ana uygulama simgelerini değiştirme opsiyonunu da sunacak gibi görünüyor.