Instagram, Reels videoları için yeni bir özellik getiriyor

Instagram, Reels videoları için yeni bir özellik getiriyor

Business Insider’ın bildirdiğine göre Instagram, Reels için kullanıcıların diğer Reels videolarından video formatlarını kopyalamasına izin verecek yeni bir Şablonlar özelliğini deniyor. İşte detaylar.

Şablonlar zaten TikTok’ta gördüğümüz inanılmaz derecede popüler bir özellik ve genellikle platformdaki viral trendlerin temeli. Instagram Reels Şablonlar özelliği hala beta test modunda ve yalnızca az sayıda kullanıcı buna erişebilir durumda. Meta haberi TechCrunch’a doğruladı. “Reels videoları oluşturmayı daha basit hale getirmek için her zaman yeni yollar üzerinde çalışıyoruz. Bir Meta sözcüsü TechCrunch’a bir e-postada verdiği demeçte, başka bir Reels videodan mevcut bir Şablonu kullanarak Reels yapma yeteneğinizi test ediyoruz” dedi.

Instagram, Reels videoları için yeni bir özellik getiriyor

Bir infuencer olan Josephine Hill’in aşağıdaki tweet’te açıkladığı gibi, Şablonlar, video klipleri kendi video kliplerinizle değiştirmek için kullanıcılara herhangi bir Reels videosunda “Şablon olarak kullan” seçeneğini seçme seçeneği sunacak.

Templates on Reels’in mevcut sürümü, kullanıcılara bir dizi önceden ayarlanmış seçenek sunarken, yeni özellik, herhangi bir Reels videosunu şablon olarak kullanma seçeneği sunuyor gibi görünüyor. Instagram, tercih edilen Gen Z uygulamasına ayak uydurmak için geçmişte Reels’de TikTok benzeri birçok özelliği kullanıma sundu. Bazı yeni örnekler arasında Remix özelliği, videolar üzerinde ortak çalışma yeteneği, yeni müzik özellikleri ve görsel yanıtlar yer alıyor. Geçen yıl Instagram başkanı Adam Mosseri’nin platformun 2022’de videoyu ikiye katlayacağını söylediği göz önüne alındığında, önümüzdeki aylarda muhtemelen daha da fazla yenilik göreceğiz.

Kripto para sahibi Amerikalıların sayısı 30 milyona yaklaştı