Facebook Lite uygulaması Facebook’tan hızlı büyüyor!

Facebook Lite uygulaması

Facebook Lite uygulaması, Android cihazlar için yayınlanan, düşük internet hızlarında da Facebook deneyimini sunuyor. Ancak uygulamanın gelişimi tahmin edilenin ötesinde.

Geçtiğimiz yıl duyurulan Facebook Lite uygulaması, Android için Google Play Store uygulama marketinde ücretsiz olarak sunuluyor. Giriş seviyesi telefonlar ve düşük internet hızları için optimize edilen uygulamada, Facebook’un ana uygulamasından hızlı büyüyor.

Facebook Lite uygulaması ve gelişimi!

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında duyurulan Facebook Lite uygulaması an itibariyle 100 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştı. 150’den fazla ülkede yayınlanan uygulama, 56 dil destekliyor. Brezilya, Meksine, Endonezya, Hindistan ve Filipinler gibi ülkelerde rekor sayıda kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Kullanıcı kitlesi ise tahmin edildiği üzere eski akıllı telefonlara sahip kullanıcılar ve geniş bant internete erişimi olmayan kullanıcılardan oluşuyor.

Son derece düşük oranda trafik harcayan uygulama, tek seferde gezilebilecek Facebook akışını 1 MB’a indirebiliyor. Dolayısıyla şarj, veri tüketimi ve sistem kaynakları konusunda son derece tasarruflu oluyor. 2G hızında internet erişiminde bile rahatlıkla kullanılabiliyor.

Kısa bir süre önce video izleme imkanı da sunmaya başlayan uygulama, 1 yıldan kısa sürede 100 milyon kullanıcı kitlesine ulaşarak rekor denilebilecek bir başarıya imza attı. Diğer popüler sosyal ağların da benzer bir uygulama yayınlaması bekleniyor çünkü bu şekilde hemen her kesimden kullanıcıya ulaşılabiliyor. Facebook Lite, ülkemizde de kullanılabiliyor.

Dünya’nın Sonu Hiç İyi Değil!