Instagram balıkçı hesabını kapattığı için özür diledi

instagram balıkçı

Sosyal medya servisi Instagram balıkçı bir kullanıcısının isyanıyla karşılaşınca, şikayet mekanizmasındaki büyük bir hata da tekrar gün yüzüne çıktı.  

Biz balık yemiyoruz, siz de yemeyeceksiniz!

İngiltere’de bir balıkçı dükkanı işleten Rex Goldsmith, bir hafta içinde Instagram’ın hesabını iki kez engellediğini dile getirerek isyan edince, olayın arkasında veganların olduğu anlaşıldı.

Balık almak isteyen müşterileri için dükkanına yeni gelen balıkları fotoğrafla tanıtan ve insanların sipariş vermesini sağlayan balıkçının hesanı veganların saldırısına uğradı.

Organize olan sayısız veganın balıkçının hesabını şikayet ettiği ve hesabı kapattırdığı ortaya çıktı. Şikyaet nedeni olarak da bu hesaptaki fotoğrafları saldırgan bulduklarını belirttiler.

Ancak veganlara “zorla” fotoğraf göstermeyen, aksine balık yemek isteyenleri hedefleyen sıradan bir esnaf hesabı işleten Rex Goldsmith’in başına gelenler, İngiltere’de gündem oldu.

Instagram’ın sosyal medyadan gelen şikayetleri “analiz” edecek bir yapısının olmadığı ve şikayetlerin sayısı arttıkçe hesapları otomatik olarak engellediği anlaşıldı. Balıkçı Rex ise müşterileri için taze balık fotoğrafları yayınlamaktan başka bir işlemi olmadığını hatırlatıp hesabını geri açtırdı. Ancak aynı saldırılara yeniden uğradı ve hesabı yeniden “otomatik” olarak kapatıldı.

Veganların bu saldırıları nedeniyle ağır maddi zarara uğradığını, müşteri kaybettiğini dile getiren balıkçı şimdi bu soruna bir çözüm istiyor. Instagram ise sorunu inceleyerek balıkçıdan özür diledi ancak başka insanların benzer saldırıların mağduru olmaması için henüz bir çözümü yok.

Sorun aslında, sosyal medyanın genel problemi. Belli bir hesaba karşı organize bir şikayet operasyonu başlatıldığında, hesabın kapatılması kaçınılmaz görünüyor. Bu da rakip ve kötü niyetli kişlerin, sahte şikayetlerle masum insanların hesaplarını kapatabileceğini gösteriyor.

22 yıldır kayıp adamı Google Earth’te buldular

instagram balıkçı