Instagram 400 milyon kullanıcıya ulaştı!

instagram aktif kullanici sayisi

Fotoğraf paylaşma konusunda şüphesiz lider olan Instagram, bugün itibariyle 400 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştığını duyurdu. Instagram’ın büyüme rakamları ve günlük kaç fotoğraf paylaşıldığı gibi detaylar haberimizde.

instagram-aktif-kullanici-sayisi

Fotoğraf paylaşma konusunda çıktığı günden bu yana severek kullanılan Instagram, güncel istatistiklerini yayınladı. An itibariyle aylık 400 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşan uygulama, Facebook’u oldukça memnun ediyor. Bilindiği üzere Facebook, geçtiğimiz dönemlerde Instagram’ı satın almasıyla gündeme gelmişti.

Yaklaşık 5 yaşında olan Instagram, oldukça tatmin edici bir büyüme ile 400 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştı. Bu rakam Aralık 2014’te 300 milyondu. Daha da geçmişe gidecek olursak Mart 2014’te uygulamanın aktif kullanıcı sayısı 200 milyondu. 5 yıllık tarihinde sadece son 18 ayda kullanıcı sayısını ikiye katlayan uygulama, popülerleşmeye devam ediyor.

Ülkemizde de büyük ölçüde sevilen Instagram’a günde ortalama 80 milyon fotoğraf yükleniyor. Bu rakamla fotoğraf paylaşma uygulamaları arasında zirveye oturan uygulama, mobil uygulama marketlerinde sahip olduğu büyüme oranıyla geri kalan uygulamaların %75’inden kolayca sıyrılıyor. Instagram uygulamasının fikir babası Kevin Systrom bu rakamlardan son derece memnun olduklarını ve uygulamanın daha iyi bir deneyim sunması için halen geliştirdiğini dile getirdi.

iOS 9’da güvenlik açığı bulana 1 Milyon Dolar!