İnsan beyninin depolama alanı yeni tartışma konusu oldu

Beyin kontrolü yeni deneylerle

Bilim insanları uzun bir süredir insan beyninin depolama alanı ile ilgili araştırmalara yer veriyor. Özellikle son dönemlerde bu daha fazla merak konusu oldu. Hadi gelin konuyla alakalı tüm detaylara birlikte göz atalım.

Elektronik eşyalar günlük hayat içerisinde büyük bir öneme sahip. Aynı şekilde hayatımızı kolaylaştıran donanımlar bizler için büyük bir önem taşıyor. Akıllı telefonumuzun veya bilgisayarımızın depolama alanını biliyoruz. Ancak insan beyninin ne kadarlık bir kapasiteye sahip olduğu henüz tam olarak keşfedilemedi.

Genel olarak bu soruya insanlar sınırsız cevabını vermeyi seviyor. Fakat her şeyde olduğu gibi bunda da belirli bir sınır var. Yani zannedildiği gibi insan beyni sınırsız bir depolama alanına sahip değil. Uzun bir süredir gelişmeye devam eden teknoloji aslında insan beyninin tahmini olarak ne kadarlık bir depolama alanına sahip olduğunu gösterebiliyor.

İnsan beyninin depolama alanı bakın kaç TB çıktı

Bilim insanları normal şartlarda herhangi bir hesaplama yaparken matematiksel deneyler kullanır. Her bir denemede doğruya bir adım daha yaklaşılır. Ne yazık ki insan beyni ile alakalı yapılan çalışmalarda böyle bir şey mümkün değil.

insan beyninin depolama alanı

Yapılan matematik hesaplamalarında yeterli düzeyde sonuç alınamıyor. Ayrıca insan beynini tam olarak hesaplayabilmek neredeyse imkansız. 100 milyar nöron ile birlikte ortaya devasa bir depolama alanı çıkıyor. Her bir nöronun 1000 bağlantı kurabildiği ifade ediliyor.

Bilim insanları diyet yapanları uyardı: Bu sorunlarla karşılaşabilirsiniz

Böyle bir durumda 100 trilyon veri noktası yani yaklaşık 100 TB’lık depolama alanı ortaya çıkıyor. En azından kaba bir hesapla ortaya belirli bir sonuç çıkarmak mümkün. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?