İngiltere’de Drone Kullanımı için Ehliyet Gerekecek

drone 10

Özellikleriyle art niyetli kullanıma uygun olan drone’lar konusunda kurallar sıkılaşıyor. İngiltere’de ehliyet benzeri sistem başlatılıyor.

Kimileri için hobi, kimileri için ticari bir cihaz olsa da yapıları gereği drone’lar gereği kötü niyetli kullanıma da oldukça uygun. Bu bağlamda devletler uçan cihaza çeşitli kısıtlamalar getiriyor. En son ABD’nin yenilediği kurallardan sonra, İngiltere daha katı yeni yasalarla gündeme geldi. Yeni yasaya göre 250 gramın üzerindeki drone’lar kayıt edilmek zorunda. Dahası, kullanıcılar ehliyet sistemine benzer şekilde bir teste tabii tutulacak. Testte kullanıcıların drone kullanımı ve güvenlik konusundaki temel bilgilerine dikkat edilecek. Bildiğiniz gibi ülkemizde de 500 gramın üzerindeki cihazların Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde tescil edilmesi gerekiyor.

İngiltere cephesinden yapılan açıklamaya göre yeni yasanın amacı hava sahalarının güvenliğini arttırmak ve uçuş kısıtlaması bulunan yerlerde kullanımın önüne geçmek. Ayrıca önümüzdeki günlerde yaş kısıtlaması gelebileceğinin de altı çizildi.

Android O’nun 8 Önemli Özelliği