Infinix XE22: Uygun Fiyatlı, Apple AirPods’a Benzer Tasarımlı Kulaklık

1 1

#İŞBİRLİĞİ

Infinix XE22 gerçek kablosuz kulaklık ile karşınızdayız. Infinix, Çin menşeli bir teknoloji firması ve yeni akıllı telefon modelleriyle ülkemizde boy gösteriyor. Firma, ayrıca bu kulaklık modeli de dahil pek çok ürününü yakın zamanda yerli kullanıcılarla buluşturacak. XE22’nin uygun fiyatlı bir kulaklık modeli olması bekleniyor. Peki bu ürün, bize neler sunuyor, şimdi bunlardan söz edelim.

Deneyimleyebilmemiz için bize gelen Infinix XE22, beyaz renkte, parlak, yanlardan yumuşatılmış hatları olan bir taşıma/şarj kutusuna sahip. Ön kısımda Infinix logosu ve şarj bildirim ışığını görüyoruz. Alt kısımda da Type-C bağlantı noktası var.

Kulaklıklar ise, tasarımları itibarıyla Apple AirPods’ları andırıyor. Silikon başlıkları bulunmayan bu tip kulaklıklar, bir yandan müzik dinlemek, bir yandan da çevrede olup bitenlerden uzak kalmak istemeyen kullanıcılar için iyi bir tercih olabilir. İkisi bir arada hafif ve konforlu bir çözüm yani.

Kendi adıma konuşmam gerekirse, silikon başlıklı kulaklıklar daha çok hoşuma gidiyor. Çünkü hem kulağımda daha sağlam tutuş hissi oluşturuyorlar hem de dışarıya ses sızıntısını en aza indirgeyerek daha iyi müzik deneyimi elde etmeme yardımcı oluyorlar. Yine de, tıpkı XE22 modelinde tercih edilen tasarım dilini seven kullanıcılar da az değil.

Öte yandan, kulaklıkların IPX4 sertifikası olduğunu da belirtelim. Yani hafif su sıçramalarına karşı dayanıklılar. Böylece hafif yağmurlu havalarda, ya da spor yaparken rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Infinix XE22: Uygun Fiyatlı, Apple AirPods'a Benzer Tasarımlı Kulaklık

Bluetooth 5.0 kablosuz bağlantı teknolojisine sahip olan ürün, saniyeler içinde Android ve iOS işletim sistemli akıllı cihazlarla bağlantı kurabiliyor. Böylece ev ve ofis kullanımlarında, bağlı cihazdan 10 metre uzaklığa kadar mesafede sorunsuz kullanabiliyorsunuz. Tabii mesafe arttıkça, arada duvar olmaması önemli. Çünkü engeller arttıkça, sağlıklı bağlantı imkânı da düşmeye başlıyor. Biz, Android tarafında deneyimler gerçekleştirdiğimizi ve bağlantı tarafında bir sorunla karşılaşmadığımızı söylemeliyiz.

Infinix XE22 kulaklıklar, dokunmatik mekânizmaya sahip. Böylece gelen aramalara cevaplar verebilir, birkaç dokunuşla şarkı değiştirebilir ya da ses ayarlaması yapabilirsiniz. Günümüz kulaklıklarında genellikle dokunmatik sistemler tercih ediliyor ve bu, bağlı cihazı cebinizden çıkarmadan kolaylıkla hareket edebilmek adına önemli bir detay.

Ürünümüz, 10mm sürücülere ve 60ms düşük gecikme süresi özelliğine sahip. Bu sayede yalnızca bir şeyler dinlemek ya da aramalar yapmak için değil, aynı zamanda bir şeyler izlemek ve oynamak için de kullanabilirsiniz. Öyle ya, ses ve görüntü uyumu, stabil senkronizasyon detayı çok önemli. Burada Infinix XE22’nin iyi bir iş çıkardığını söyleyebiliriz.

Peki Infinix XE22 ‘nin müzik dinlerken ve aramalar yaparken ses kalitesi nasıl diye soruyorsanız, bu soruları da sırasıyla cevaplayalım…

Öncelikle ürün, başta da belirttiğimiz gibi tasarım dili itibarıyla bir yandan bir şeyler dinlerken bir yandan da çevredeki işitsel detayları takip etmenize öncelik sunan yapıda. Bunun için de müzik dinliyorken en ince detaylar, derin bass’lar gibi beklentileriniz olmamalı. Yine de AAC code destekli ürünün genel itibarıyla keyifli deneyimler sunabildiğini söylemek mümkün. Özellikle de sessiz iç mekân kullanımlarında.

Telefon görüşmeleri tarafında da yine sessiz iç mekân deneyimlerimizin daha anlaşılır ve keyifli olduğunu söylememiz lazım. Bunda, yapay zekâ destekli gürültü engelleme sisteminin de payı büyük.

Aktif gürültü engelleme sistemi (ANC) var mı derseniz, maalesef yok. Zira bu özellik, genellikle üst seviye kulaklıklarda tercih ediliyor. Infinix XE22 ise, uygun fiyatlı bir model olarak boy gösterme hedefinde.

Infinix XE22: Uygun Fiyatlı, Apple AirPods'a Benzer Tasarımlı Kulaklık

Peki ya pil performansı nasıl?

Ürün, beraberinde gelen Type-C kablo aracılığıyla toplamda 2 buçuk saatte şarj olabiliyor. Kulaklıklar, tek şarj ile 7 saate varan kullanım sunabilirken, taşıma ve şarj kutusundaki pil detayını da eklediğimizde toplamda 35 saatin üzerinde deneyim mümkün olabiliyor. Tabii burada deneyim türleri ve tercih edilen ses seviyeleri doğrultusunda sürelerde değişiklikler yaşanabilir.

Son olarak da fiyat faktöründen söz edelim. Infinix XE22’nin henüz Türkiye fiyatı belli değil, ama yurt dışında bazı sitelerde satıldığını gördük. Döviz cinsindeki fiyatları TL olarak hesapladığımızda, şu an indirimli olarak 500 TL civarı fiyatlarda satıldığına şahit olduk.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

POCO M5 inceleme: 90Hz ekran ve hızlı şarj destekli 5000mAh pil!