imagePROGRAF TM : Canon’un yeniden formüle ettiği geniş formatlı yazıcısı

imagePROGRAF

Canon; mimarlık, mühendislik, inşaat ve imalattan perakende, konaklama ve eğitime kadar birçok farklı sektördeki geniş formatlı baskı uygulamaları üreticileri için yeni imagePROGRAF TM serisi A0 ve A1 yazıcılarını kullanıma sunuyor.

Canon, imagePROGAF TM serisini yeniden formüle ederek A0 baskı için TM-355, TM-350 ve A1 çıktı için TM-255 modellerini kullanıcılarıyla buluşturuyor.

Canlı macenta mürekkebi içeren bu ürün serisi, CAD inşaat ve tasarım çizimlerinden perakende ve restoran posterlerine ve okullarda sınıf panolarına kadar birçok farklı baskı ihtiyacını karşılıyor. Zarif gövde tasarımı ve az yer kaplaması, opsiyonel geniş formatlı tarayıcıyla birleştirildiğinde dahi neredeyse her ofis ortamına uyum sağlıyor.

imagePROGRAF TM serisi, yazıcının hızlı açılmasını sağlayan yeni geliştirilmiş bir L-COA PRO II görüntü işleme motoruna sahip olmasıyla da öne çıkıyor. TM-355/350, önceki modellere kıyasla yaklaşık yüzde 28 daha yüksek hızla dakikada 3,2 sayfaya (PPM) varan yüksek baskı hızı sunuyor. Bu yüksek kapasitesi sayesinde hızla hazır edilmesi gereken baskı işlerinde daha fazla üretkenlik oranları elde ediliyor.

imagePROGRAF

Kaplamasız kağıtta dahi maksimum canlılık

imagePROGRAF TM serisi için yapılan mürekkep geliştirmeleri sayesinde artık kaplanmamış kağıtlar bile daha canlı! Yeni tasarlanmış görüntü işleme tablosu ve optimize edilmiş macenta mürekkep, canlı reprodüksiyon ve daha keskin kontrastlar için mükemmel bir kırmızılık sunuyor. Böylelikle CAD çizimlerindeki düzeltmeler ve revizyonların yanı sıra, önemli teknik açıklamaların görüntülenmesiyle daha fazla netlik elde ediliyor.

Suya da dayanıklı olan tam renkli pigment mürekkep kullanan bu yazıcılar, dikkat çeken ve uzun süre boyunca solmadan aslını koruyabilen göz alıcı posterler ve satış noktası ürünlerinin baskısını alabiliyor. Poster baskısı yapan müşteriler tam rulo genişliğini kullanarak kenarlıksız baskılar üretebiliyor; bu da baskıdan sonra kenar boşluklarını kırpmak gibi zaman alıcı bir görevi ortadan kaldırıyor.

imagePROGRAF

İyileştirilmiş tasarım ve kullanıcı arayüzü

Yeni düz üst tasarımı, kağıt rulolarını değiştirmeyi kolaylaştırdığı gibi yazıcılar kağıt türünü otomatik olarak algılayıp görüntüler ve kalan kağıt miktarını tahmin edebiliyor. Standart olarak sunulan renk kalibrasyonu ile iş gücü tasarrufu sağlayan bu özellikler, operasyonel verimliliğin artmasını sağlıyor.

Ayrıca tasarım özellikleri serideki çalışma gürültüsünü belirli modellerde yaklaşık 39 desibele (dB) kadar azaltıyor. Sonuç olarak önceki modellerden yaklaşık 1/3 oranında daha az gürültü yaratıyor ve böylece tüm çalışma ortamları için uygun hale geliyor.

Canon Europe Üretim Baskılama, EMEA Planlama, Pazarlama ve Yenilik Kıdemli Direktörü olan Jennifer Kolloczek: “Kompakt, çok kullanımlı geniş formatlı yazıcı kategorisi için yeni bir çıta belirleyen imagePROGRAF TM serisi, az yer kaplarken daha az gürültüyle olağanüstü canlılıkta baskılar üretiyor. Şirketinizin büyüklüğü ne olursa olsun, alanınız ne kadar kısıtlı olursa olsun, CAD çizimlerinden posterlere ve perakende POS malzemelerine kadar genelde dışarıya yaptırılan birçok farklı baskı uygulamasını artık rahatlıkla üretebilir, kaliteden ödün vermeden verimliliği artırabilirsiniz” diyerek sözlerini dile getirdi.

imagePROGRAF

Sürdürülebilirlikte ilerleme

Canon, tüm faaliyetlerinde kararlı bir şekilde atık ve çevresel etkiyi azaltmak için çaba göstermeye devam ediyor. imagePROGRAF TM serisi, görüntüleme ekipmanı ürünleri alanında en yüksek tescil seviyesi olan ABD EPEAT (Elektronik Ürün Çevresel Değerlendirme Aracı) Tescili kapsamında ‘Gold’ ürün derecesine sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Entegre yazılım, kusursuz posterler ve el ilanları

TM serisi yazıcılar, farklı formatlardaki çok sayıda dosyaya basit bir sürükle-bırak işlemiyle toplu olarak yazdırılmak üzere baskı emri verilmesini sağlayan Direct Print Plus yazılımıyla birlikte geliyor. Böylece kullanıcılar her tür çizimi etkili bir şekilde yazdırabiliyor. Ayrıca müşteriler promosyon uygulamaları için Canon’un PosterArtist web uygulamasını kullanarak ihtiyaçlarına uygun çok çeşitli ücretsiz şablon arasından istediğini seçerek orijinal poster ve el ilanı tasarımları hazırlayabiliyor.

Elon Musk Twitter’ı devraldığı için ifade verecek!