İlk Windows Phone 10 Cihazlar Mayıs’ta Çıkabilir

Windows Phone 10 575

Microsoft’a yakın kaynaklar tarafından paylaşılan yeni bilgiler, Windows Phone 10 kullanan ilk telefonların yakında piyasaya sürülebileceğini gösterdi.

Yeni işletim sistemleri üzerindeki çalışmaları artık sona erdirmeye hazır görünen Amerikalı teknoloji devi Microsoft‘un merakla beklenen yeni mobil işletim sistemi Windows Phone 10‘u bu yılın son aylarında yayınlaması bekleniyor olsa da, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bilgiler bu kadar uzun süre beklememiz gerekmeyeceğini göstermişti. Microsoft’un Windows Phone’un 2015’in ikinci çeyreğinde yayınlamayı planladığının ortaya çıkmasının ardından, şimdi de işletim sistemini kullanan ilk telefonların ne zaman piyasaya sürüleceği hakkında ilk detaylar gün yüzüne çıktı.

Windows_Phone_10

Windows Phone işletim sistemini kullanan firmalar arasında yer alan Yezz Mobile tarafından paylaşılan yeni bilgiler, Microsoft’un yeni işletim sisteminin çıkışı için oldukça aceleci davrandığını ve Windows Phone 10 işletim sistemini kullanan ilk akıllı telefonların Mayıs ayı gibi piyasaya sürülebileceğini gösterdi. Yeni işletim sisteminin bir an önce hazır olması için yürütülen sıkı çalışmada yer alan Yeez Mobile cephesinden gelen bu bilgiler şimdilik iddialardan ibaret olsa da, Microsoft tarafından önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan Windows 10 etkinliğinde bu durumun resmiyet kazanması bekleniyor.

Öte yandan ortaya çıkan yeni bilgiler göz önüne alındığında, Windows Phone 10 işletim sistemini kullanan ilk akıllı telefonun Consumer Electronics Show 2015 kapsamında tanıtılan Yezz Billy 5S LTE olabileceği söyleniyor.

HTC Hima Ace Plus Gün Yüzüne Çıktı