Game Boy Oyunlarını iPhone’da Oynayabilirsiniz

iphone 17

Apple’ın uygulama mağazası kurallarında yaptığı güncellemeden sonra iPhone için iGBA isimli Game Boy Emülatörü App Store’daki yerini aldı.

Apple’ın emülatörlerin herhangi bir oyunu çalıştırmasına izin verip vermeyeceği tam olarak belli değildi. Fakat kullanıcılar iGBA‘ya Game Boy ROM’u yükleyebiliyor. Apple, iGBA’nın App Store’de yayınlamasını yanlışlıkla onaylamadıysa emülatörler için herhangi bir oyun kısıtlaması yok görünüyor. Emülatör şimdiden App Store’da en çok indirilen ücretsiz uygulamalardan biri olmayı başardı. iGBA, Game Boy, Game Boy Color ve Game Boy Advance oyunlarını çalıştırıyor. Yeni emülatör uygulaması, iOS geliştiricisi olan Riley Testut’un açık kaynaklı GBA4iOS emülatörünün bir kopyası gibi görünüyor ve reklamlar içeriyor.

igba

Güney Kore medyasında çıkan haberlere göre Apple, iOS 18’le birlikte App Store’un tasarımında değişiklik yapabilir. Kaynaklar teknoloji devinin daha kullanışlı bir tasarım üzerine odaklandığını ileri sürdü. Tabii ki App Store’daki tasarım iddiasının ne kadar doğru olduğu meçhul. iOS 18 de yapay zeka özellikleriyle öne çıkacak. Yeni iOS sürümüyle birlikte Siri ve Mesajlar uygulamasında verilen cevaplar, cümleleri otomatik olarak tamamlama özellikleri oldukça gelişecek. Apple’ın Music servisinden Xcode’a kadar tüm platformlarına yapay zekayı dahil etmek istediği ve bu yüzden araştırmalar yaptığı belirtiliyor. iPhone 16 ailesine güç verecek olan A18 işlemcisinde daha fazla çekirdek içeren gelişmiş Neural Engine’ın olacağından söz ediliyor. Gelişmiş Neural Engine yapay zeka/makine öğrenimi özellikleri için daha yüksek performans sunmayı sağlayacak.

Diğer yandan Foxconn, Apple‘ın yapay zeka uygulamalarını test etmesi için özel sunucular üretmeye hazırlanıyor. Sunucular, Cupertino’lu firmanın üretimi Çin dışına taşımak istemesinden dolayı Vietnam’da üretilecek. Foxconn zaten yapay zeka servisleri için Amazon, OpenAI ve Nvidia için sunucu üretiyor, ayrıca Apple’ın veri merkezi sunucularının da bir numaralı tedarikçisi.

Meta, AI sohbet robotunu Instagram DM’lerine getiriyor