Hyundai’den 1 Milyonluk Başarı!

hyundai

Hyundai’nin globalleşme programı dahilinde Kore haricindeki denizaşırı ülkelerde kurduğu ilk üretim merkezi olan Hyundai Assan İzmit Fabrikası, 1 milyonuncu aracını banttan indirdi.Fabrika için 2013 yılı Eylül ayında 1.2 milyar TL tutarındaki yatırımla birlikte i10 modelinin üretimine başlanmış ve yıllık üretim kapasitesi ikiye katlanarak 200 bin adede çıkarılmıştı.

Hyundai Assan CEO’su Won-Shin Chang konuyla ilgili, “İzmit Fabrikamız’da üretilen 1 milyonuncu araç, Hyundai Motor Company’nin Türk otomotiv endüstrisi ve ülke ekonomisi için sağladığı katkının önemli kilometretaşlarından biri. Özellikle Türkiye ve Avrupa pazarları için dünyanın en kaliteli modellerini en yüksek teknolojiyle üretmeye devam edeceğiz” dedi.

i30 3 door sport

İlk kez 1997 yılında üretime başlayan fabrika, 2002 yılı itibariyle üretime alınan Starex hafif ticari aracıyla Avrupa ve tüm bölge ülkelerine ihracata başladı. 2007 yılında fabrikanın kapasitesi önce 100 bin adede, 2013 yılında da 200 bin adede çıkarıldı. Hyundai Assan İzmit Fabrikası, 3 vardiyalı sistemle i10 ve i20 modellerinin üretimini gerçekleştiriyor. Yıllık 300 bin adetlik kapasiteye sahip Çek Cumhuriyeti Fabrikası ile birlikte Avrupa’daki iki üretim merkezinin toplam üretim kapasitesini 500 bin adede çıkaran Hyundai, böylece bölgede satılacak araçların yüzde 90’dan fazlasını Türkiye ve Çek fabrikalarında üretmiş olacak.,

Hyundai hakkında bilgi vermemiz gerekirse; Hyundai Motor Company’nin yılda 1,5 milyon adetlik üretim kapasitesine sahip Ulsan fabrikası, dünyanın kompleks halindeki en büyük otomotiv üretim tesisleri arasında yer alıyor.

Asus Hayal Kırıklığı Yarattı