Hyundai yeni güvenlik önlemleri için ağ teknolojisi kullanacak

Hyundai yeni güvenlik önlemleri autotalk

Hyundai yeni güvenlik önlemleri için İsrailli şirket Autotalks’la anlaştı. Yeni arabalarında V2X teknolojisini kullanmayı planlayan kuruluş üst düzey güvenlik istiyor. İşte haberimizin detayları.

Dünyaca ünlü otomobil üreticisi Hyundai, V2X teknolojisini yeni arabalarında kullanmak istiyor. ‘Araçtan Her Şeye’ anlamına gelen ‘Vehicle to Everything’ olan teknolojinin, arabaları trafikteki bazı nesnelerle irtibatta tutarak güvenliği sağlaması hedefleniyor. Bir girişim şirketi olan Autotalks, V2X birimleri kullanıyor. Bunlar sayesinde; arabanın hız, konum ve yön bilgisini sürekli olarak denetlemek mümkün hale geliyor.

Hyundai yeni güvenlik önlemleri

Özellikle de bazı dikkatsiz sürücülerin fark etmediği ve kazaya sebep olabilecek durumlarda uyarı vermesi büyük bir fayda sağlayacak. Bu sistemin 2021 yılından itibaren Hyundai arabalarında kullanılması yapılan planlar arasında.

Hyundai yeni güvenlik önlemleri

Girişimci şirket tarafından V2X olarak adlandırılan bu sistem, arabaların trafikte arabayı etkileyen her şeyle etkileşimde olup karşılıklı bilgi aktarımı yapmasına imkan tanıyor. Trafikle ilgili aklınıza gelebilecek her şeyi algılanabiliyor. V2X’te V2I, V2N, V2V, V2P, V2D ve V2G gibi bazı iletişim teknolojileri kullanılarak iletişime geçmek mümkün.

Yeni araç teknolojisi, yaygın hâle gelirse sürücüler için hayati öneme sahip olacak. Herhangi bir araç, bir tehlikeyle karşılaşıp aniden durduğunda diğer araçlar da bekleyecek. Böylece tehlikeli anlar otomatik bir program tarafından algılanıp hızlıca gerekli tepkiler verilecek. Sizce bu teknoloji trafik kazalarını önleyebilir mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Uber Kolombiya’da tamamen yasaklandı