Üst Düzey Teknolojilerle Donantıldı: Hyundai Genesis

Hyundai Genesis İnceleme

Hyundai’nin arkadan itişli ilk premium sedan otomobili Genesis, 2014 yılının bahar aylarına yepyeni özellikler ve üst düzey teknolojik donanımlarla giriyor.

Eskisine göre artık daha sportif, daha elit ve daha kaliteli bir görünüme kavuşan Yeni Genesis, premium sedan pazarından önemli ölçüde pay almak istiyor.

Hyundai Genesis, Avrupa pazarında sadece 3.8 lt V6 ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle satışa sunulan Genesis, 4990 mm uzunluğa, 1890 mm genişliğe ve 1480 mm yüksekliğe sahip. 3010 mm dingil mesafesiyle yerini aldığı önceki modele göre 75 milimetre daha uzun. Bu artış iç mekanına ekstra genişlik ve ferahlık sağlamış oluyor.

Yeni Genesis, iç mekanında CO2 sensörü, otomatik acil fren destek sistemi (AEB), kalitesi artırılmış deri döşemeli-elektrikli koltuklar, 9.2 inç HD dokunmatik multimedya sistemleri, arka takipmesafe kontrolü, dört taraflı araç çevresi kamera sistemi, akıllı park sistemi ve daha bir çok konfor öğeleri bulunuyor.

Aktif güvenlik sistemleri açısından da önemli gelişim gösteren Hyundai Genesis, radar kontrollü üst düzey “Akıllı Sürüş Kontrolü- i-Driving” ile birlikte çalışan, entegre Head-Up Display ve kör nokta algılama sistemi ile destekleniyor.

genesis 600

Yeni nesil HTRAC dört tekerlekten çekiş sistemi ile donatılan Genesis, yeni nesil V6 ve V8 benzinli motor seçeneklerine sahip. Sırasıyla 3.0 lt, 3.3 lt, 3.8 lt ve 5.0 lt GDI motorların güçleri 257 ile 425 beygir arasında değişiyor.

Hyundai Genesis’in Amerika Birleşik Devletleri fiyatı 30.000 dolar seviyesinde. Ülkemize ithal edilince bu rakamın 100.000 TL seviyesine yaklaşacağını tahmin ediyoruz.

42 Milyonluk Star Citizen