Hyundai KONA , önümüzdeki aylarda Avrupa prömiyerini gerçekleştirecek. Kona, tamamen elektrikli (EV), hibrit elektrikli (HEV) ve içten yanmalı benzinli motor (ICE) dahil olmak üzere birden fazla seçeneklere sahip olacak.
Premium hissiyatı artırılarak daha üst sınıf bir otomobil izlenimi veren Hyundai KONA , fütüristik tasarımıyla dikkat çekerken aynı zamanda markanın elektrifikasyon stratejisini de en iyi şekilde yansıtıyor. Ön ve arka aydınlatma sistemi ve köpekbalığı burnunu anımsatan keskin ve yumuşak çizgilerin birleşimi önden başlayarak bagaj kapağına kadar devam ediyor. Hyundai’nin EV varyantı da Yatay Pikselli Pürüzsüz Lambalar “Pixelated Seamless Horizon” ile daha da farklılaşıyor ve bu ikonik tasarım ilk defa KONA modelinde kullanılıyor.
KONA’nın sportif SUV karakteri ise entegre ön ve arka lambalara sahip çamurluk dodikleri, dinamik oranlara sahip yan paneller ve A sütunundan başlayarak arka spoylere kadar uzanan karakteristik krom çıta ile vücut buluyor. Özel olarak tasarlanmış çok kollu 19 inç jant tasarımı da KONA modeli için bir ilk sayılıyor.
Benzinli ve Hibrit seçenekler, elektrikli modelin birçok tasarım özelliğini farklılaştırarak sunuyor. Ön tampondaki radyatör ızgarası, üç boyutlu bir tasarım sunuyor ve iyice öne çıkıyor. Benzinli ve Hibrit seçenekler de daha fazla tasarım vurgusu için siyah çamurluk dodikleriyle dikkat çekiyor.
Hyundai KONA Hybrid, üst ve alt aktif hava kanatçıklarını (AAF) kullanıyor ve benzinli versiyona göre daha iyi bir sürtünme katsayısı sunuyor. Dış aktif hava kanadı ise her iki motor seçeneğinin aerodinamik performansını geliştirirken aynı zamanda tamamen elektrikli bir otomobil hissiyatı sunmuş oluyor.
Performanstan ilham alan N Line donanım seçeneği ise sportif görüntüsünü vurgulamak için kanat şeklindeki tampon, çift susturucu ve gümüş renkli marşpiyellerle daha agresif bir duruş sergiliyor. Bu donanımdaki ek seçenekler arasında siyah tavan ve 19 inç N Line özel alaşım jant tasarımı yer alıyor.
Yepyeni Hyundai KONA ile daha güvenli sürüş
Yeni KONA, Ön Çarpışma Engelleme Asistanı (FCA), Şeritte Kalma Asistanı (LKA), Kör Nokta Çarpışma Önleme Asistanı (BCA), Araçtan Güvenli Çıkış Uyarısı (SEW) gibi çeşitli gelişmiş sürücü destek sistemleri (ADAS) yer alıyor.
Akıllı Hız Sınırı Yardımı (ISLA), Sürücü Dikkat Uyarısı (DAW) ve Kör Nokta Görüş Monitörü (BVM) ve Uzun Far Yardımı (HBA) da KONA’nın gelişmiş güvenlik donanımlarından bazıları. Ayrıca, Akıllı Hız Sabitleyici (SCC), Navigasyon tabanlı Akıllı Hız Sabitleyici (NSCC), Şerit Takip Asistanı (LFA) ve Otoyol Sürüş Asistanı (HDA) gibi çeşitli sürüş kolaylığı işlevleriyle güvenlik en üst seviyelere taşınıyor.
Güvenli park manevrası için Çevre Görüş Monitörü (SVM), Arka Çapraz Trafik Çarpışma Önleme Yardımı (RCCA) ve İleri/Yan/Geri Park Mesafe Uyarısı (PDW) gibi çeşitli gelişmiş teknolojiler de sunuluyor.
Hyundai, Avrupa pazarında 1.6T-GDi motor seçeneğiyle öne çıkmayı planlıyor. Henüz net olarak açıklanmasa da 1.6T-GDi benzinli turbo motorun gücünün tahmini 198 beygir ve 265 Nm’ye kadar tork üretmesi bekleniyor. KONA Hybrid ise 141 beygirlik 1.6-L GDi bir motorla gelecek ve 265 Nm’ye kadar da tork değeri sunması bekleniyor.